Vilka är farorna med vedeldning eldstäder?

Braskaminer ger extra värme, samt lägga till en mysig atmosfär i ett rum. Medan någon uppvärmning enhet med öppen låga som sin främsta källa till värme kan innebära risker, skapar trä brinnande eldstäder ytterligare problem förknippade med hur de fungerar, hur de drivs och deras grundläggande brandegenskaper inneslutning.

Skorstenen bränder

Skorstenen bränder start när intensiv värme byggs upp inuti rökkanalen eller skorstenen, sätter eld på något skräp eller kreosot som har ackumulerats. Regelbunden rengöring är avgörande för att upprätthålla hälsa rökkanaler och skorstenar och att förebygga bränder. Kontrollera de rökkanalen och skorsten regelbundet för sprickor och andra defekter som skadliga gaser kunde fly. Enligt den skorstenen Safety Institute of America når en lampglaset avfyrar en temperatur på 2 000 grader Fahrenheit, sprickbildning kakel, smältande murbruk och skadar yttre murverket.

Kolmonoxidförgiftning

Att veta hur man styr en spis spjället är avgörande för att hålla luften inne i huset fritt från giftiga ångor under en brännskada. Försumma att öppna spjället eller stänga det för snabbt kan tillåta kolmonoxid ångorna att bygga upp och nå farliga nivåer. Öppna spjället innan du tänder elden och lämna den öppen tills alla askan är helt cool. Hemmet kolmonoxid detektorer ger en extra mått av försäkran att din spis inte är att sätta gifter i luften du andas.

Barn-proofing oro

Glas spis kapslingar nå mycket höga temperaturer och kan orsaka allvarliga brännskador om ett barn berör den. Öppna spisar vanligtvis skickar ut glöd, och glödande kol eller brinnande loggar kan rulla ur den öppna spisen på närliggande golv. Installera en firescreen är en bra säkerhetsåtgärd, framför allt i hushåll med små barn och husdjur. Upprätta en "brand säkerhetszonen" som är minst 5 fot från den faktiska bränna område som är tabu, och börja tidigt för att lära ditt barn om farorna med att få alltför nära till elden.

Decor faror

Vara säker på att det finns inga tyger eller andra brännbara material såsom gardiner, dukar eller trämöbler nära framsidan av eldstaden. Christmas Ornament som garland eller julklapp bör hängas från spis mantels endast när en brand inte är brinnande, eftersom dessa kan antända från överhettning eller flygande gnistor.