Vilka är de åtta viktigaste ekosystem?

Vilka är de åtta viktigaste ekosystem?

Merriam-Webster's Online Dictionary definierar ett ekosystem som "komplex av en gemenskap av organismer och dess miljö som fungerar som en ekologisk enhet". Encyklopedi av Global uppvärmning och klimatförändringar, volym 1 identifierar åtta stora ekosystem: tempererade skogen, tropiska regnskogar, öknar, gräsmarker, taigan, tundran, chaparral och havet.

Tempererade skogen

Det finns tempererade skogar i östra USA och stora delar av Europa. De innehåller lövskog träd som är lövfällande, vilket innebär att de förlorar sina löv på hösten. Antalet arter är begränsat i jämförelse med en djungel. Invånare är tvättbjörn, rådjur och salamandrar.

Tropiska regnskogar

Central och syd amerikanska djungler är exempel på de tropiska regnskogar. Träden tenderar att vara ganska lång, och det finns många arter. Tät vegetation blockerar ljuset från skogsmarken. De flesta växter är städsegröna. Trädgrenar är draperad med vinstockar och epifyter, växter som sittpinne på kraftigare plantor.

Öknen

Årsnederbörden i öknen spänner från noll till 10 inches. Växter består av kaktusar, sagebrush och mesquite, samt snabbt växande annueller som snabbt kan starta från frö efter ett sällsyntt regnar. Öknen djur tenderar att vara de som kan håla för att fly den öken värmen, och de ofta Sök efter mat när det är mörkt.

Gräsmarker

Även kallad prairie eller slätter, får gräsmarker cirka 20 inches regn per år, mycket av det tidigt under växtsäsongen. Skogar är sällsynta, men gräs och örter trivs. Gräs ger mat, men djur i gräsmarker har dåligt skydd mot predatorer. Djuren tenderar att vara swift-footed växtätare. Gräsmarker kan lätt stödja spannmål och andra grödor.

Taigan

Taiga landarealen stöder en stor population av barrträd, särskilt tall och Gran. Sjöar, mossar och kärr punktera landskapet. Det finns färre typer av växter och djur än i de tempererade skogen. Lång, snöiga vintrar upp för viloläge däggdjur och flyttfåglar.

Tundran

Tundran ligger på extrema breddgrader där träden växer lite eller inte alls. Kalla vintern skapar ett lager av permafrosten under jorden. Växtsäsongen är kort, producerande lite utom mossa, lavar och vissa gräs och anueller som stöder Caribou och insekter. Fåglar höja sina ungar på sommaren innan du migrerar.

Chaparral

Chaparral kan få upp till 30 tum nederbörd per år, främst under vintern. Växter ligga vilande under dess torra somrar. Chaparral finns i Kalifornien. Träden är mestadels oaks. Druvor, oliver och fikon gör bra i chaparral, som gör eucalyptus.

Havet

Ocean ekosystemet har mer saltvatten än sötvatten. Ocean näringskedjan börjar med växter och plankton och höjer genom mindre fisk och skaldjur till valar, sälar och delfiner. Tidvatten, strömmar, sandbankar och rock rev stöd växtliv.