Vilka är behandlingarna för spindel kvalster på krukväxter?

Vilka är behandlingarna för spindel kvalster på krukväxter?

Spindel kvalster, i familjen Tetranychidae, var ursprungligen en utomhus skadegörare där de orsakat problem med grödor. De har blivit en pest på krukväxter samt de transporteras inuti kläder och husdjur. De lever på undersidan av bladen och de växter som de angripit kan ha sadelgjord synlig samt gula och röda fläckar som anger en matplats. De kan ses på nedre sidorna av bladen med minst 5 x förstoringsglas.

Miljö

Spindel kvalster trivs i torra, dammiga förhållanden, såsom i hemmen under vintern när värmare kör. Ett sätt att försöka bli av med dem innebär att ändra miljön till något de inte gillar. Detta kan inkludera besprutning på undersidan av bladen för att få bort dem, torka på undersidan av bladen med en soapy svamp, sprutning hela anläggningen för att förbättra befuktning och ta bort damm, öka luftfuktigheten med luftfuktighet brickor och mer frekvent vattning. Detta är oftast inte tillräckligt för att bli av med dem, men skadar inte för att försöka, särskilt om angrepp är liten.

Bekämpningsmedel

Kemikalier är ett alternativ vid behandling av krukväxter bli av spindel kvalster, även om de tenderar att utveckla resistens mot bekämpningsmedel ganska lätt. Insektsbekämpning tvål i en sprayflaska är en av de säkraste metoderna, men det kommer bara döda kvalster och påverkar inte ägg eller nymfer (unga kvalster). Detta innebär att det måste användas regelbundet varje par dagar fram till angrepp är borta skall vara effektiv.

Använd inte det när anläggningen är stressad eller i en mycket varm miljö, över 90 grader Fahrenheit. Denna metod är säkert att använda på frukt eller ört växter som kommer att ätas. Permetrin concentate är lite starkare än insektsbekämpning tvål men kan fortfarande användas för ätliga växter så länge som det finns minst två veckor kvar till skörd. Detta är också tillgängliga i en damm.

När du väljer bekämpningsmedel för behandling, vara säker de specificeras för användning på spindel kvalster, känd som miticides, som vissa bekämpningsmedel har faktiskt visat sig stimulera spider mite tillväxt. För icke-ätliga växter, Bifen eller Talstar kan också användas. De innehåller en syntetisk pyrethrin som fungerar bra mot kvalster och är skonsam mot anläggningen.

Biokontrollen

Predator kvalster är den bästa biologisk bekämpning för spindel kvalster som de är naturliga fiender. Andra rovdjur inkluderar storögda buggar, nätvingar, minut pirat buggar, sex-fläckig thrips, spider mite jagare lady skalbagge och underprissättning midge flyga larver. Den viktigaste aspekten av att behandla med andra buggar är att undvika bekämpningsmedel som kommer att döda någon eller både rovdjur och bytesdjur.