Vilda frukter buskar

Vilda frukter buskar

Olika frukt buskar växer vilt i hela varje stat i USA. Vilda fruktbärande buskar ger inte bara en näringskälla för människor, men också för många djur. Många vilda frukt buskar kan odlas i trädgårdar, bakgårdar, vilket ger ett ekologiskt odlade källa av mat. När du lär dig fördelarna med vilda frukt buskar, besluta att växa en själv.

Vilda plommon

Det vilda plommonet (Prunus americana) växer från New York till Florida, och västerut till Utah och Oklahoma. Denna buske växer från 3 till 24 fot lång. Många delar av den vilda plommon busken har medicinska värde. De vilda plommon blommor i April och maj, producerar små, 1¼ tum diameter frukt. Röd-lila plommon kan ätas färska eller bakad. Plommonen är ofta samlas in och bearbetas till sylt och gelé. Det mångsidiga vilda plommonet görs även i frukt rollups. Djuren njuta av vilda plommon, också. I naturen äta svartbjörnar, kalkoner och vargar på vilda plommon frukt. Busken växer längs sidorna av vägar och floder, på prärien och i skogen.

Allåkerbär tranbär

Allåkerbär tranbär (Viburnum opulus var. americanum) växer över hela norra och centrala USA. Allåkerbär tranbär är medlem av honeysuckle familjen, och kan växa till 12 fot lång. De små, röda, 10mm diameter frukt växer i kluster och plockas i augusti och September. Frukten är gjord i gelé, såser och vilda tranbärsjuice. Många djur har en smak för allåkerbär tranbär, inklusive rådjur, älg, kaniner, tvättbjörnar och fåglar. Leta efter allåkerbär tranbär i våta skogar och längs vattendrag.

Låga söta blåbär

Låga söta blåbär (Vaccinium angustifolium) busken trivs i hela Minnesota söderut till Illinois, och österut till New England till West Virginia. Denna växt växer till endast 24 inches tall, producerar sin signatur skörden av blåbär i slutet av sommaren till början av hösten. Många vilda blåbär står skördas kommersiellt. Låga söta blåbär äts färska, torkade eller bakad. De läggs till glass, för att göra vin, kokt i pajer och göras till konserver. Vilda låg söta blåbär är en favorit mat för en mängd olika djur och fåglar, och det finns ett samband mellan antalet årliga blåbär grödor och svartbjörn reproduktiv framgång. Denna växt anpassar sig till många odlingsförhållanden och kan hittas i skogar, myrar, mossar, längs flodstränderna och även på klipphällar.

Gemensamma fläder

Den gemensamma fläder (Sambucus nigra) växer till 12 fot lång. Denna buske växer från Montana söder till Texas, och alla stater västerut. Små kluster av blå eller lila bär visas från juli till oktober. Även om vissa fläder sorter har röda bär, är endast sorterna med blå eller lila druvor ätliga. Fläderbär används för sirap, sylt och vin. Blommorna kan användas för att göra te, och de kan även läggas till pannkakor. De flesta delar av den gemensamma fläder har medicinska värde. Ekorrar, gnagare, svartbjörnar och fåglar kommer att försöka slå dig till bären. I naturen, kan du hitta gemensamma fläder i fuktiga skogar, stream banker, öppna områden och backar.