Vikt av redo blanda betong

Vikt av redo blanda betong

Har du många alternativ att välja mellan när du bygger med betong. För vissa tillämpningar, kan du köpa prefabricerade, förtillverkade plattor; Alternativt, du kan köpa betong blanda och tillsätt vatten på plats, eller du kan beställa "" fabriksbetong som kommer in på webbplatsen arbete våt och redo att hälla från en cementblandare lastbil. Det sista alternativet är en av de mest populära, särskilt för stora häller. Fabriksbetong har inte en uppsättning vikt, eftersom varje parti vikt varierar beroende på dess densitet. En kubikfot en tillverkningssats skulle väga mer än en kubik fot av ett parti vars vatten och material sammansättningen är olika. I slutändan kommer att avgöra dess vikt sammansättning plus mängden betong du köper.

Typer

En viktig faktor vid fastställandet av betongs vikt är dess densitet--Substansmängd per volymenhet. Tätheten av konkreta blandningar varierar beroende på den blandning du köper. Tillverkare säljer "lätta" sorter med densitet, från 90 till 110 kg per kubikfot och "tungviktare" sorter med densitet överstiger 300 kg per kubikfot. De flesta standard betong, dock köra ca 150 lbs. per kubikfot, så du kan ta emot denna siffra som en bra tumregel om du har köpt en mängd med större eller mindre täthet.

Volym

Nästa viktiga övervägandet är mängden betong du köper. Mängder av betong mäts vanligen i kubik yards eller kubikfot, som är volymenheter. Om du multiplicerar tätheten av betong med volym, får du den totala vikten. Om du precis köpt 100 kubikfot av betong med en densitet på 150 lbs. per kubikfot, till exempel, skulle du multiplicera 150 gånger 100 för att få en total vikt på 15.000 lbs. Ask din betong parti mixer för en viss densitet och vikt rapport till betong ska du använda.

Problem

Som du kan se denna siffra, medan betong har många önskvärda egenskaper som ett byggnadsmaterial, kan dess blotta tyngd också vara skrämmande. En av fördelarna med att köpa fabriksbetong är att betongen levereras till dig förblandade av cement lastbil, så beroende på omständigheterna, kan du undvika några av problem du skulle möta om du provat att transportera och blanda alla betong själv.

Överväganden

Det är en bra idé att beställa lite mer betong än du faktiskt behöver ifall du kör kort. Redo blanda betong Riksförbundet rekommenderar du använder en marginal på 4 till 10 procent. Det är också viktigt att inse att fabriksbetong måste användas strax efter ankomsten. Den levereras i ett flytande tillstånd, vilket gör det lättare att fördela; men om du väntar för länge det kan förlora sin vattenmängd.