Victorian Flower menande

Vissa blommor har vissa betydelser. Till exempel, vet de flesta människor rose är en symbol för kärlek. Men under den viktorianska eran (1837-1901) hade varje blomma en specifik betydelse fäst vid den.

Betydelse

Blommor under denna tid hade en speciell innebörd eftersom att uttrycka romantisk kärlek offentligt var socialt felaktig. Att ge blommor som gåvor var en ersättning för direkt kommunikation. Enligt BBC, även den blomma doft hade en innebörd och skicka en näsduk med lukten på det betecknade ett meddelande eller känslor.

Funktion

Om blommorna levererades upprätt, ansågs som ett positivt budskap. Men om en man gav en kvinna en ros vänd nedåt, innebar det avslag. Ett populärt sätt att förmedla kärlek var att skicka en "tussie Alina" till en älskarinna. Dessa var små buketter insvept i lace TALLRIKSUNDERLÄGG och satin. Blommorna som finns i valdes för sin betydelse.

Kul att

Vissa blomma betydelser från den viktorianska perioden är fortfarande i kraft. Till exempel hibiscus blomma stod för "delikat skönhet" under denna epok och gör det fortfarande. Under tiden skickar bluebells betydde "tacksamhet," lavendel betydda "hängivenhet" eller "älskar" och prästkragar stod för "oskuld" eller "trogna kärlek."