Verktyg som används i utformningen av en stolpe lada

Verktyg som används i utformningen av en stolpe lada

Stolpe lada inramning är en av två huvudsakliga utformningen tekniker som används i moderna ladan byggandet. Den andra är standard stick inramning, liknande till bostadshus inramning. En stolpe lada stöds av brett placerade vertikala stolpar, eller inlägg, alla med sin egen fot. Rangerbangård hängs på horisontella reglarna fästs inlägg. Taket kan byggas antingen stick stil, med takbjälkar och bjälklag eller med prefab fackverket ramar.

Stiftelsen verktyg

Layoutverktygen inkluderar trä stakes för att markera i hörnen och mason's garn att sträcka mellan dem att rada polackerna upp. Varje inlägg ligger i sin egen konkreta villkor, som grävs ut med en post hål grävare och en sharp shooter spade. Betongen kan blandas och hälls med en hoe och skottkärra eller blandas i botten av varje hål. En nivå för att pejla inlägg och timmer stöder är vanligtvis fästa mellan trä stakes i marken och polackerna att hålla dem upprätt som de konkreta uppsättningarna.

Mäta

Många pol lador är längre än en vanlig 25-fots snickarens måttband. En längre, 50-fots trasa uppdragstagarens måttband kommer komma till hands, speciellt när avstånd support polacker och lägga ut takstolarna. Ett standard fjäderbelastade måttband är bäst för standard reglarna. En nivå krävs för VVS inlägg och är användbart för korgens bjälklag och andra reglarna. En vinkelhake används för att säkerställa kvadrat lederna och för beräkning av rafter vinklar.

Skär

En motorsåg är bra för styckning polacker, särskilt övre nedskärningar av stolpar som fastställs redan. En Mitra eller cirkelsåg används för att skära andra ram medlemmar som de horisontella reglarna som stöder rangerbangård. Använda ett pussel för att skära skåror och andra passande nedskärningar. En cirkelsåg är en av de mest mångsidiga verktyg för skärande rafter ändar och andra styrelser när de är på plats.

Infästning

En hammare och spik kan användas att bygga hela ladan, även om en inramning häft och kompressor förkortar processen avsevärt. En borrmaskin är också användbart för att fästa siding snabbt. En air häftenheten används för trä ytterväggar och är också vanligt att installera takläggning. Ett pulver aktiveras spikpistol kan komma till hands för att fästa till betong. De finns i enstaka skott och halvautomatisk versioner.