Verktyg för VVS avlopp

Gjutjärn rör och plaströr, särskilt ABS (akrylnitril-butadien-styren), är de vanligaste avlopp VVS material. Medan separata segment av gjutjärn röret ansluter med mekaniskt-säkrade beslag, separata segment av ABS avloppsrör ansluts vanligen av lösningsmedel svetsning, även kallad "limma". Många husägare har redan de verktyg som krävs för att installera gjutjärn och plast linjer. Men om du måste köpa avlopp VVS-verktyg, är de relativt billiga och allmänt tillgänglig på järnaffärer och hem förbättring lagerställen.

Layoutverktygen

Termen layouten avser fastställande och ritning sökvägen till ett avlopp. Bortsett från en penna eller markör, viktigaste layoutverktygen är verktyg som ger en rörmokare med information om den relativa lodräta eller vågräta placeringen av ett rör. Rörmokare använder en standard vattenpass för att kontrollera en rörets lutning och ett verktyg som kallas en plumb guppar för att markera en väg som går perfekt upp och ner. Lutningen är den mest grundläggande principen av avlopp; rör utnyttja gravitationen att ta bort avfall. Plumb guppar tillåter perfekt vertikal en rörmokare att borra hål genom flera berättelser för raka längder av röret.

Manuell skärande verktyg

Många fine-tandad Handsσgar, särskilt Handsågar, är lämpliga för styckning av plaströr, såsom ABS och PVC (polyvinylklorid) avloppsrör. Att manuellt skära gjutjärn avloppsröret, använda rörmokare ett specialverktyg som kallas en "chain cutter". En chain cutter kedja liknar en cykel kedja och fäster vid slutet av en lång, rak handtag. Inuti var och en av kedjan vilar cutter's länkar en vassa, skärande skiva. Kedjan radbryts runt en gjutjärn pipa, och med en snabb kick från rörmokaren, skärande kedjan noter och bryter röret.

Power skärande verktyg

Rörmokare använder ofta både driva sågar och power övningar under installation av avlopp. Tunga, stillastående Cirkelsågar, kallad chop sågar, anställa skivformiga blad att skära igenom både plast och metall rör. Medan en tandad kniven kan skära genom plast, bara en specialdesignad, kan skärande skiva skära genom gjutjärn. Rörmokare använda standard power borrar och hammare borrar tråka ut avloppet tillgång hål genom väggar och golv.

Limning och infästning Tools

Plast avloppsrör ansluta genom en process som liknar limning, tekniskt kallas "lösningsmedel svetsning." Kemisk bindning föreningar, ofta kallad "klister", är den viktigaste ingrediensen som krävs för svetsning av lösningsmedel. Dessutom rörmokare brukar bära handskar och bära trasor när du arbetar med stökigt kemiska lösningsmedel. För att fästa de flesta gjutjärn rör, använda rörmokare skruvmejslar, mutter-drivrutiner eller power borrar utrustade med att köra bitar. En sexkantig, slitsade skruv säkrar många av gummi rördelar används för att ansluta gjutjärn rör.