Verktyg för att ta bort gamla fogtätning

Det finns omständigheter när fogtätning måste tas bort och ersättas. Badkaret omger är ett perfekt exempel. Så att vatten att komma bakom det med tiden fogtätning kan börja lossna. Detta resulterar i tillväxt av mögel och behovet av att ersätta fogtätning.

Box kniv

Använd en låda kniv för att skära fogtätning över de övre och nedre kanterna i ytterkanten av badkaret. Detta förfarande kommer att skapa ett utrymme som möjliggör enklare borttagning av fogtätning.

Spackel

Använd en 2-tums kitt kniv för att skrapa bort den gamla fogtätning. Bladet av spackel kan skjutas in i området där du skär fogtätning loss med din box kniv. Du kan behöva använda press för att få spackel att gå hela vägen bakom linjen av täta. Använd din box kniv att ytterligare minska fogtätning om du inte kan få spackel att glida i bakom den. Du kan ofta dra bort delar av fogtätning efter att du får en del av det lös nog att greppa.

Täta Remover

Fogtätning removers finns på hem förbättring butiker för att mjuka upp gamla täta. Latex eller vattenbaserade caulks blir mycket hård tiden; Fukta dem med remover, gör det möjligt att ange för den rekommenderade tiden. Avtagaren börjar svälla den gamla fogtätning, vilket gör det lättare att ta bort.

Värmepistol

En värmepistol fungerar i stället för fogtätning removers. Göra inte håll vapnet för nära den gamla fogtätning; värmen från gun kommer att lossa fogtätning men kan också skada ytan av området kring fogtätning. Ange din pistol till lägsta värmefixering.

Ensidiga rakblad

Det finns ofta fogtätning rester efter du har tagit bort flesta av de gamla fogtätning. Använd ett ensidigt rakblad för att skrapa bort resterna. Det finns hållare för ensidiga rakblad som gör det enklare för dig att skrapa samtidigt minska risken för skador.