Växtsäsongen av Thuja Green Giant

Växtsäsongen av Thuja Green Giant

Thuja plicata, kallas även jätte ceder, jätte tuja och Thuja plicata, är en dekorativ smala blad vintergröna arter hemma i Pacific Northwest. Trädet är förälderväxten för många tall-liknande städsegröna sorter inklusive Thuja Green Giant. Denna hybrid, ett kors av Thuja plicata och Thuja standishii, växer bäst i USDA härdighet zon 5 till 7. Anläggningen har ljusa-grönt bladverk och en pyramidal form, och är lämpad för häckar, skärmar och preparatet planteringar.

Växtsäsongen

Geografi spelar en större roll i en växt växtsäsong än de växtarter. Växtsäsonger varierar från region till region och från år till år. De brukar börja med områdets sista frost datum och slutar med den första frosten. Under denna tid mellan frost är klimatförhållanden lämpliga för skjuta tillväxt. Roten tillväxt, kan dock fortsätta hela säsonger så länge marken inte är frusen. Plantskola arbetstagare, exempelvis föröka Thuja Green Giant via sticklingar som slå rot från juli till och med mars.

Tillväxttakt

Thuja Green Giant växer 2 till 3 fot per växande säsong, överväga en kurs trädgårdsodlare snabb och kraftfull. Ett naturligt kompakt och stark strukturerade exemplar, Thuja Green Giant kräver inte säsongens beskärning och är relativt och pest-motståndskraft mot sjukdomar. Men tolerant av alkaliska, sandstranden och sura jordar, trädet inte bra i torkan-liknande förhållanden. Bevattning måste anges när förhållandena är torr eller när marken inte är fuktig. Trädet växer i Pacific Northwest, Rocky Mountain väst, i hela Texas och lägre slätterna staterna, så långt söderut som Georgien och kusten så långt norrut som i New England. Varje område presenterar växtsäsonger av olika längder som Thuja Green Giant är väl anpassad.

Lövverk utseende

Ny tillväxt är grön; gamla tillväxt är brun. Interiör grenar är bruna och trädet är känt att droppe blad på hösten, en naturlig tendens att odlare inte bör hitta besvärande. I varma klimat, kan bladverk bli brun på vintern. Träden producera gröna kottar som blir bruna med åldern.

Webbplats

Thuja Green Giant växer i skugga som solen. Dess täta växande vana är lämpad för häckar och skärmar, men dess grönskande grönska gör det en lämplig exemplar anläggning eller trädgård brännpunkt. Trädet når höjder upp till 60 fot lång med en 20-fots spridda, så anser området före plantering. Även Thuja Green Giant föredrar fuktiga jordar, det inte tolerera våta jordar, så plantera i en väl dränerande yta.