Växter som överlever hela vintern i en blomlåda

Växter som överlever hela vintern i en blomlåda

Plantera en blomlåda kan lägga liv till windows och charm på utsidan (samt insidan) av ett hus. Växter kan överleva genom sent hösten och vinterns frost är normalt idealiska för blomlådor. Men är vintern knappast en idealisk säsong för naturens tillväxt, så valet kan vara ganska begränsad beroende på region. Ivy, vinrankor och bär är vanligast i vinter blomlådor.

Vildvin

En vinstock som fungerar väl under hela vinterhalvåret, Virginia Creeper är ett underbart val för blomlådor. Eftersom det blommor på våren och sommaren, hjälper extra färg i lågsäsongen till att göra det en året-runt anläggning. Det tenderar att växa ganska snabbt med lite hjälp, och kan behöva beskäras rutinmässigt. Enligt trädgård guider, kan det passande namnet Virginia creeper "vara en skenande odlare med en klättrande höjd av över 60-fötter och en spridning av över 50-feet.".

Boston Ivy

Detta vin, som vildvin, kan vara invasiva om inte ordentligt beskäras, gör Boston murgröna för en utmärkt vintern blomlåda. Avslutande murgröna skapar en iögonfallande prydnad till rutan fönster.

Heather

Denna blomma är en annan kandidat för vintern blomlådor. Enligt The Flower Expert, "olika sorter av Ljung blommor blommar från slutet av juli till November på norra halvklotet. Blommorna kan bli brun men fortfarande kvar på växterna över vintern, och detta kan leda till intressanta effekter".

Prydnads grönkål

Blomstrande i kalla vintern, gör prydnads grönkål för en härdig kandidat för vintern blomlådor. Deras dramatiska bladen som rufsar ut insamlade centrerar är färgade lila, grönt och vitt. Till skillnad från ivy och vines, kommer prydnads grönkål inte sprids. En liten grönkål växt förblir små under vinterhalvåret.

Fendler's Barbery

Denna anläggning producerar skärmar av röda bär perfekt för vintern blomlådor. Färgen ger en festlig, semester känner till upplägget annars enfärgade. Bären är levande och ätliga på vintern, och blommar på våren, vilket gör dem en smakfull utmanare för blomlådor.