Växter som går bra med Viburnum snöflinga

Sommaren snöflinga viburnum (Viburnum plicatum var. tomentosum "Sommar snöflinga") är en lövfällande, woody buske med en mogen höjd av 7 till 10 fot. Rundade växten blommar kontinuerligt med platt-toppad, vit blomma kluster från våren och långt in den första frosten. Stora, tandade bladen är mörkt gröna och förutsätter en mörk mahogny färg i höst. Busken trivs i områden i full sol till halvskugga och i en väldränerad, fuktig jord. Ett antal anläggningar tjäna som god kamrat växter med sommaren snöflinga viburnum.

Påskliljor

I "Indiana trädgårdsmästarens Guide," rekommenderar Joellen Sharp, Jo Ellen Meyers markant och Tom Tyler påskliljor som en under-plantering blomma att använda med viburnum buskar. Påskliljor (Narcissus spp.) är doftande, våren blommande lökar i nyanser av guld, vit, persika och ljus rosa. Gul-skuggade påskliljor är ett bra kontrasterande färgval med sommaren snöflinga viburnum. Kallas även jonquil, påskliljor växa till en mogen höjd av 4 till 20 inches. Påskliljor växer bra i områden i sol eller skugga och en bördig, väldränerad jord. Dela upp lökarna för att föröka växter i början av sommaren. Påskliljor är låg-underhåll-blommor som hålla blommar under åren.

Cape kaprifol

Den vita blommor på sommaren snöflinga viburnum sticker ut tydligt när den odlas i kombination med ljusa-blommande, tall växande vinstockar som cape kaprifol. Träna vinstockar på spaljéer som bakgrund för sommaren snöflinga viburnum att använda nära uteplats och däck foundation. Cape kaprifol (Tecomaria capensis) är en lövfällande vinstock som växer till en mogen höjd upp till 20 fot. Torka och värme-toleranta vinstockar anpassar sig till en rad olika jordtyper och blommar med scarlet-orange blommor från sommaren att falla. Cape kaprifol växer bra i områden i sol eller lätt skugga och har en måttlig till snabb tillväxt.

Framstupa Abelia

Vitblommande markbeläggning som hjälplös abelia fungera som god kamrat växter för att täcka marken under viburnum sommaren snöflinga. Prostrate abelia (Abelia x grandiflora 'Prostrata') är semievergreen och sprider sig till omkring 5 fot. 1 ½ - till 2-fot-tall marktäckande blommar med doftande, vita blommor kluster under sommaren. Anläggningen har 1 - till 1 ½-tums-långa, glänsande, mörkt gröna blad som utgår från rödaktig-brons nyanser under hösten. Plantera i områden i sol till halvskugga för bästa tillväxt. Prostrate abelia anpassar sig till lera eller fuktig jord men föredrar väldränerad, fuktig jord.