Växter som går bra med drottning Palms

Queen palm (Syagrus romanzoffiana) växer upp till 50 fot lång med en 25-fots spridning. Denna palm blommar med prålig vit grå blommor och har vintergröna fronds som växer upp till 3 fot lång. Ett snabbt växande träd, queen palm är härdig i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 9B till 11. Det växer bäst på platser med full solexponering och väldränerad, sur jord. Välj följeslagare växter liknande kulturella krav och kontot för den ljus skugga att queen palm trädkronorna kan skapa.

Buskar

Buskar ger definition i landskapet nära en queen palm. Kryddpeppar banan buske (Michelia Doltsopa x Figo "Kryddpeppar") växer från 10 till 15 fot lång och trivs i väldränerad, rik, sur jord och full sol till halvskugga. Den växer bra i behållare och har glänsande, mörkt vintergröna blad. Banana buskar blommar med aromatisk, gula och vinröda blommor från vår till försommaren. De är härdiga i zon 9 till 10.

Dvärg poinciana (Caesalpinia pulcherrima) är härdig i zoner 9B till 11 och växer bra i full sol till halvskugga och väldränerad jord. Denna täta vintergröna vanligtvis växer till ca 10 fot lång och bred och producerar granna röda, orange och gula blommor under hela året. Dvärg poincianas växer snabbt och har taggiga grenar.

Marken täcker

Marken täcker fylla i tomma utrymmen under en queen palm och håller jorden på plats med deras rotsystem. Linnea (Dyschoriste oblongifolia) växer från 6 till 12 inches tall och sprider sig till en tjock, blommiga mattan. Silverkanna blommar med attraktiva, ljust lila blommor under året, även om dess flitigaste blommande säsongen är våren. Hardy i zoner 8-11, denna vintergröna marktäckare föredrar sol till halvskugga och sura, sandig, väldränerad jord.

För skuggiga platser under queen palm, plantera ananasväxter (Blomsterananassläktet distichantha). Detta härdig perenn har blå-gröna, rosett-formade blad och producerar höga stjälkar av dramatiska röda blommor på våren. Den föredrar halvskugga och väldränerad, fuktig jord. Ananasväxter är härdiga i zon 10 till 11 och växa till 3 fot lång,

Perenner

Perenner live och blomma under minst tre år. Scarlet salvia (Salvia länkar) växer bra i full sol till halvskugga och väldränerad jord. Det tål sura jordar och är infödd till Florida. Hardy i zon 7 till 11, detta 4-foot-tall perenn blommar i ljusa röda, vita och rosa genom våren, sommaren och hösten.

Heliconias (Heliconia spp.) är härdiga i zon 10 11. Dessa olika perenner sträcker sig från 2 till 15 fot lång och trivs i full sol till halvskugga och väldränerad jord. De sprider sig snabbt och producerar vaxartad, tropiska som ser rött, orange och gula blommor genom våren och sommaren. Heliconias producera bra blommor för kapning.

Annueller

Ettåriga växter bara leva för en växtsäsong men producerar långvarig blommor. Det persiska eller tyska violett (Exacum affine) trivs i väldränerad, delvis skuggiga platser. De producerar blå blommor med gul centra och i varmare klimat, kan spridas på olika tider under hela året. Persiska violer växer från 6 till 12 inches lång.

Lisianthus (Eustomor grandiflorum) också trivs i halvskugga och väldränerad jord. Denna årliga växer till 15 inches tall och producerar prålig lila blommor. Det har attraktiva, blågröna blad och sprider sig till 12 inches bred. Lisianthus är skadedjur resistenta och tenderar att själv utsäde.