Växter med lila & gröna blad

Din gård och trädgård är oftast de första sevärdheter dina besökare se och är viktiga delar i curbside överklagande. Ett häfdvunna sätt att din gård inbjudande är genom utbrott av färg som visuellt intressantare din utomhus. En pop av lila kan komplettera gröna i din trädgård. Växter med lila och gröna blad är förvånansvärt vanliga.

Vandrande juden

En mängd gemensamma krukväxt heter vandrande juden, Tradescantia zebrina (även känd som Zebrina pendula eller Tradescantia pendula) är en ganska knappt växt. Bladen är långa och breda med ränder i mörkt lila, ljus och mörk grön. Det är hemma i tropikerna i Amerika och således föredrar massor av solljus för att upprätthålla mörklila, men kräver hög luftfuktighet eller massor av vatten. Det är lätt att plantera eftersom det rötter även i vatten. växterna lager på varandra och trivs. Den växer snabbt och bra med regelbunden vattning och gödning.

Purple Sage

Trefärgad Salvia officinalis går också den namn gemensamma eller kulinariska salvia. Purple sage som en favorit ört i italienska och franska köket. Stark doft och smak ges av bladen, som är grön fodrad med svagt vit och rosa eller lila infusioner. Denna woody ört växer som en buske att nå runt 18 inches hög som toppar under våren och sommaren med ljus lila, spetsiga blommor. Den föredrar direkt solljus med fuktig men väl dränerande jord. Purple sage lockar fjärilar från vår till höst.

Purple Fountain Beech

Växten är känd under det vetenskapliga namnet Fagus sylvatica, med gemensamma namn europeiska eller lila fontän bok. Detta träd är lövfällande, vilket betyder att det kommer att ge dig en explosion av lila på våren och lila-gröna blad hela sommaren, bara för att förlora sina blad i en flammande gul till mörkt orange på hösten. För att verkligen få de ljusa lila blad, behöver purple fountain bok full sol i USDA härdighet zoner 4 till 7. Det gör bra i halvskugga, fortfarande når upp till 30 fot lång, men presenterar blekare leaf färger under hela året.