Växter för inomhus vatten funktioner

Växter för inomhus vatten funktioner

Lägga växter till en inomhus vatten-funktionen är ett enkelt och ekonomiskt sätt att hålla vattnet rent och fräscht. Många exotiska växter som används i trädgårdar vatten betraktas också invasiv och kan få allvarliga konsekvenser om de angripit vattenvägar eller andra inhemska ekosystem. Av denna anledning aldrig införa nonnative vattenväxter i naturliga dammar eller strömmar.

Flytande växter

Flytande växter flyta fritt men vatten med sina rötter dinglande nedanför. Dessa växter är ett viktigt tillägg till alla vatten trädgårdar som de hålla överskottet av näringsämnen i vattnet bildas alger och ger ett hem för fisk. Kanske är den mest populära flytande växten för inomhus vatten trädgårdar näckros. Många näckros sorter inklusive hybrid "Helvola" är särskilt lämpad för små badkar trädgårdar så små som 2 gal. Andra val för flytande växter inklusive vatten sallad, uppkallad efter dess likhet med flytande huvuden sallad; vattenhyacinter, med sin blå hyacint-liknande Blom flyter ovanpå luft fylld stjälkar; och den Fairy näckros, visar små vatten blommor och njure-formade blad.

Syresätta växter

Reningsfilter är växter som tar upp koldioxid och släppa syre i vattnet. Dammen ogräs, papegoja fjäder och pilspetsen är alla exempel på syresätta växter lämpar sig för odling inomhus. Dessa växter är särskilt viktigt om du tänker behålla fisk som en del av ditt vatten-funktionen. Syresätta växter också ta bort överskottet av näringsämnen från vattnet, och därigenom hålla nere algtillväxt. Många av dessa växter, som kanadensiska damm ogräs och lila loosestrife, betraktas invasiva i USA och det är viktigt att hålla dem isolerade till din inomhusodling och bort från naturliga vattenförekomster.

Framväxande växter

Framväxande växter har oftast svårt, vedartade stjälkar som når under vattnet och slå rot i marken under. Av denna anledning kräver växter av denna typ en näringsrika jord substrat att approximera en naturlig inställning som är en del jord och tre delar builder eller akvarium sand. Vatten snöflinga och Sagittaria arter är två emergent växter väl anpassat till inomhus vatten funktioner. Vatten snöflinga, vetenskapliga namnet Nymphoides indica har vintergröna blad och blommor som är vita eller nära vit. De vanligaste arterna av Sagittaria för inomhus vatten funktioner är arrowhead, även känd som bull tungan. De är perenna växter som kan variera i höjd från 1 till 4 fot lång. De visar blommor ovanför vattenlinjen som varierar i färg från vitt till rosa.