Växter för fågelfoder

Växter för fågelfoder

Plantera mer än blommor i din trädgård. Välj växter som mata fåglar hela sommaren, hösten och även över vintern. Du ersätta försvinnande livsmiljö, tillhandahålla näringsrika måltider och vinna bonus på en gård full av färgglada, chittering vingar. Rätt mix av växter äter sångfåglar, vaktel, fasaner, kolibrier och även fjärilar som delar många av samma växt preferenser som kolibrier. Lämna blommor stå när de går till utsäde att göra skörden för fåglarna håller längre.

Träd

Många träd producerar frukter och bär som är favoriter av fåglar och sista genom tills den första frosten. Du kan mata fåglar långt in i November i ett tempererat klimat med blommande dogwood, en populär landskapsarkitektur träd vars våren blommar vända sig till ätliga röda frukter som lockar fåglar från augusti till September. Crabapples arbetar i ett utrymme där träd högst 20 fot lång balansera landskapsarkitektur. De ger blomknoppar, blommor, frukt och frön som fåglar äter och bra häckande platser också.

Vinstockar och buskar

Viburnums är en yvig, blommande buske för bakgrunder eller kantlinjer som producerar rött, svart, blå eller gula bären och låt fåglar att dölja lätt i den tjocka bladen. Vildvin är ett bra vin att plantera på en gamla ihåliga träd men kommer att fungera lika bra på en vägg eller spaljé. Vinstocken har bär från augusti till februari så att fåglarna kan winterover och hitta mat.

Plantering på ett ihåligt träd har den extra fördelen av att skapa kritiska häckande platser för hackspettar och bluebirds. Norra bayberry är en buske som producerar året runt röda bär som bluebirds, catbirds och träd swallows äta.

Blommor

Solrosor är ett självklart val för sina stora, öppna utsäde huvuden som matas en mängd stora och små fåglar långt in i hösten och så länge du lämnar stjälkar på plats. Snowberries är passande namnet och en bra källa av vita bär som varar genom vintern och foder juncos, fasaner och chickadees.

Vilda rosor producera nypon som lämnar du i trädgården för att mata juncos, stenknäckar, vaktel, trastar och andra övervintrande fåglar. Mer blommor att mata fåglarna är astrar, kosmos, zinnior, coneflowers och prästkragar. De kommer att locka en mängd sångfåglar till en bakgård hela sommaren och långt in i hösten.

Specialdieter

Kolibrier kommer ihåg en nektar-rika trädgård och göra din trädgård ett permanent stopp på deras flyttningar. Kaprifol, azalea, röd blommande vinbär, fjäril bush, trumpet vinstockar och morning glory alla locka kolibrier. De små fåglarna anpassa sig för att söka röd eller ljust färgade blommor och föredrar tubulär nektar producenterna som de kan sond med sina långa utfodring rör. Dessa blommor har ofta mest nektar eftersom de är svårare för konkurrenter, som fjärilar och bin, att komma åt.