Växter för en Florida skärm rum

Växter för en Florida skärm rum

En Florida skärm rum erbjuder välbehövlig skydd från de bitande och flygande skadeinsekter av staten. Ett avskärmat rum, även kallad en lanai i Florida, kan också bifoga en utomhus pool eller spa området framgångsrikt från insekt eller däggdjur invasion. Inom ramarna för den helt inkapslad avskärmat rum välja de flesta villaägare storlek-lämpliga växter att växa och lägga till välbehövliga visuella intresse.

Bananplantan

Bananplantan (Musa acuminata och Musa balbisiana) erbjuder stora, tropiska visas bladen som ger skugga och visuella intresse till någon Florida screening room. Växten trivs när planteras direkt i marken i en rabatt eller när den placeras i en behållare.

Plantering bananplantan som prydnadsväxt har varit populära i Florida sedan 1500-talet, enligt University of Florida IFAS hemsida. En monocotyledonous växtart, bananen finns i en mängd storlekar och leaf färger. Lekmannen kan ens överväga plantering sorter som kommer att erbjuda färska bananer.

Bananplantan växer bra i södra Florida men kräva vinter tid skydd i de centrala och norra regionerna i staten under en frost eller frysa. Överväga plantering bananplantan i en container i områden som utsätts för kyla snaps. En behållare kan enkelt flyttas till säkerhet när en frost är prognoser. Välj en plats som erbjuder fullständig eller delvis solljus i TV rummet.

Kvällen Trumpet Flower Vine

Den Florida infödda kvällen trumpet flower vine (Gelsemium sempervirens) framgångsrikt växer inuti en Florida screening rummet om den har stöd för att klättra, som en kraftig skärm rum ram, spaljé eller ett område att drapera som marktäckare, enligt University of Texas i Austins hemsida.

En vintergröna vinstockar, kvällen trumpet vinstockar kommer garn till en höjd av 20 fot. Det kan överlåtas till bara högen i en övergripande utseende. Den producerar klargula, trumpet formade blommor som har en stark doft. Efter blomningen har vinstockar små, röda dekorativa bär. Alla delar av växten är giftiga så leta upp det från områden som besöks av barn eller husdjur.

Den kväll trumpet blomman växer bäst i full sol eller halvskugga. Det tycker om fuktiga markförhållanden. Beskära på våren att bibehålla storlek och utseende.

Frans blomma

Frans blomman (Loropetalum chinense) växer som en vintergrön buske. Det når fram till en höjd av 6 till 12 fot, beroende på sorten. Dess bredd varierar från 6 till 8 fot. Liten buske ordnar sina grenar i en iögonfallande horisontella mönster vilket ger den en skiktad utseende. Blommorna visas i kluster. Varje blomma har fyra strap-liknande kronblad som hänger ner och ge den en fransad utseende. Blommorna kommer i vit, gul, rosa och lysande rödaktig rosa, beroende på sorten. I Florida producerar den rikligt blommar i slutet av vintern i sommarmånaderna. Blommorna har en behaglig doft. De flesta sorter har gröna färgade blad men de sorter som producerar rödaktigt rosa blommor har en mörkare gröna blad med bladen visar tydlig röd nyans. Vit Frans blomma sorter kan också sport brokiga blad.

Frans blomma busken växer bäst i US Department of Agriculture zoner 7 till 10, enligt Missouri botaniska trädgårdens webbplats. Den föredrar ett läge med partiell skugga och fuktig jord. När fullt etablerade, är det torka.