Växter det bo i skogen Coniforous

Växter det bo i skogen Coniforous

Barrskogar växa över hela världen i tempererade till extremt kallt klimat på grund av deras motstånd till frost och is. Medan den boreala skogen som omger jorden i nordliga breddgrader strax söder om polcirkeln står för majoriteten av barrträd--- och producerar ungefär en tredjedel av världens syre---kommer att barrskogar växa där det är ganska cool. Och medan barrträd, särskilt tallar, är de mest talrika växterna i sådana skogar, de dela landet med hundratals andra viktiga växtarter.

Saskatoon Berry (Amelanchier alnifolia)

Denna fruktbildningen lövfällande buske växer mellan 3 och 15 fot hög, producerar små vita blommor i klasar som ger upphov till ätliga lila-svart bär vanligen kallas serviceberries. De små, ovala blad har sågtandade kanter, särskilt på den övre halvan och alternativa positioner på vardera sidan av grenen. Flera sorter av rådjur i Pacific Northwest beta på bären och bladen och många indianstammar göra stjälkarna till pilen axlar och utnyttja dem på många andra sätt.

Salal (Gaultheria shallon)

En av de vanliga barrskog växterna, denna woody buske generellt växer tre till fyra fot i höjd, har något vaxartad ovala blad med fina toothy gränser och dess små, urn-formade rosa-vita blommor producerar mörka röda eller blå bär i djupet. Bären är ätliga men ganska syrlig. Skogens djur från möss, fåglar, att björnar äter små, riklig bären. Indianer använde bären som en viktig näringskälla och tuggade bladen som en aptit suppressant.

Thimbleberry (Rubus parviflorus)

Hittade på gränsar av hyggen och ängar, detta relativa till blackberry bildar höga (över sex fot hög), brett snår. Liknar maple, de thimbleberry bladen har fem siffror, är lövfällande och är ganska stora. Som björnbär och sina andra släktingar, de thimbleberry blommorna är små, vita och har fem kronblad. Bären är lik hallon i färg och utseende, men den söta smaken är mindre uttalad. Fåglar och många däggdjur äta frukt och de färska skotten är öm och näringsrik, att inte tala mycket välsmakande när kokt.

Akleja (Aquilegia Canadensis)

Huvudsakligen återfinns i de övre höjderna av de steniga bergen från norra Kanada söderut till Colorado, den columbine hängande klockformade blommor lysa upp landskapet med ett stänk av rött kontrasterade efter deras ljusa gula. Varje blomma har fem sporrar som något liknar klorna av en örn, därav det latinska namnet Aquila, som betyder örn.

Sword ormbunkar (Polystichum munitum)

En av de största och mest motståndskraftiga ormbunkar, sword ormbunkar växer i överflöd särskilt längs kanten av redwood skogar och särskilt längs bäckar och flodbäddar. Växer så högt som fem fot, fan-like fronds är vintergröna och fungera som skugga och beläggning för några av furu skogen mer känsliga arter, som redwood ängssyra och trillium. Som med andra sorter av ormbunke, är de nyligen grodda ormbunksblad, kallas "fiddleheads," ätliga tills de rulla upp och sprids.