Växt hormoner som påverkar roten tillväxt resultat

Växt hormoner som påverkar roten tillväxt resultat

Auxins är hormoner som påverkar en anläggning töjning vid dess rötter och tips. Dessa organiska föreningar förekommer naturligt men kan också tillverkas syntetiskt. Kommersiella odlare som hem trädgårdsmästare, använder syntetiska auxins för att producera mer kraftfull tillväxt i växter, frukter och grönsaker. Eftersom naturliga auxins förekomma i små koncentrationer, alltför många av dem kan vara dödlig för en växt, så noggrann förvaltning av böka hormoner är absolut nödvändigt för att en ny anläggning att frodas. Kommersiella syntetiska böka hormoner kommer i torrt pulver, salt tabletter, gel och flytande lösningar.

IBA

Indol-3-smörsyra eller IBA, är en av de vanligaste infödda auxins används i kommersiella böka hormoner. Det främjar och accelererar cell töjning inom skottsticklingar som främjar bildandet av nya rötter. IBA härmar struktur och funktion av den naturligt förekommande Indol-3-ättiksyra och har klassificerats av den amerikanska Environmental Protection Agency (EPA) som biokemiska bekämpningsmedel. Det blev först tillgänglig i 1960 för användning på prydnadsväxter sticklingar och transplantationer, enligt EPA.

IAA

Indol ättiksyra eller Indol-3-ättiksyra (IAA), är den mest aktiva och potent infödda auxin i växternas tillväxt, enligt den nya världen Encycopedia. Det orsakar celltillväxt, splittring och töjning, enligt Super-Growth Plant Care, detaljist. Det stimulerar även roten i sticklingar vid låga koncentrationer och skjuta tillväxt vid höga koncentrationer, men resultaten beror på vilken växt. IAA är olösligt i vatten och kommer att genomgå kemiska förändringar i en vattnig lösning, så det inte är lämplig för kommersiellt bruk i tillväxt-reglerande produkter.

NAA

Naftalen ättiksyra (Nordqvist) är en annan ofta aktiva ingrediensen i kommersiella böka hormoner. Den syntetiska auxin är potent och kan avsevärt öka "antal, längd och torrvikt av rothår, små rötter och stora rötter," enligt Super-växa. NAA pulver är olösligt i vatten men kommer lös i ammoniak och alkoholer såsom isopropylalkohol och metanol. NAA är mycket stabil, varar upp till tre år vid förvaring enligt instruktioner på produktens etikett.