Växande sojabönor Under artificiellt ljus

Växande sojabönor Under artificiellt ljus

Sojabönor är en välkänd utomhus mat gröda, men de kan också odlas inomhus under artificiell belysning. Odling av sojabönor i konstgjord belysning kräver samma jord och fuktighetsnivå som utomhus-odlade sojabönor, men mängden ljus som växterna får skilja sig åt. Fem timmar av solljus är inte lika i intensitet med fem timmar av artificiellt ljus. Sojabönor odlas inomhus behöver en tillräcklig mängd ljus och rätt typ av lampor att hålla sig frisk.

Instruktioner

•Placera en vit duk eller bitar av vitboken under sojabönor krukor eller lägenheter. Vita kommer att återspegla ljus tillbaka till växterna, öka effektiviteten av artificiell belysning.

•Placera två små lampor med cool, fluorescerande lampor och en liten lampa med en standard glödlampa runt en sojaböna anläggningen. För flera växter, använda större lampor med lång slang lökar. Glödlampa--den gemensamma hushållsnära glödlampan--härmar värmen från solen.

•Placera lyktorna så lökarna är 12 till 18 inches bort från växterna.

•Låt lampor på 14-18 timmar en dag, och vistelse uppmärksam på belysningen behöver av växterna. Om sojabönor får för mycket ljus, kan de inte att blomma och frukt. Om för lite ljus, blir plantorna spinkiga och blek i färgen.

•Vrid lampor utanför på natten. Sojabönor måste ha perioder av mörker att utvecklas och växa ordentligt.