Växande problem med sockerrör

Sockerrör, som odlas i tropiska och subtropiska klimat runt om i världen, är en perenn gräs som fungerar som en energikälla för människor och, mer nyligen, för att producera biobränsle för motorfordon. Odling av sockerrör är en lönsam strävan som växande problem inte köra om dina fält.

Ogräs

Ogräs orsaka mer ekonomisk förlust för sockerrör odlare än något annat problem, enligt Texas A & M University AgriLife förlängning.

Provtagare

Sockerrör borer och mexikanska ris borer kan orsaka allvarliga problem för sockerrörsodlarnas intressen genom att väsentligt minska avkastningen. Larverna borrar in växt stjälkar, försvagning toppar av sockerrör växten, som kan bryta eller dö.

Ratoon dvärgväxt sjukdom

Ratoon dvärgväxt sjukdom (RSD) orsakas av en bakterie. Det kan vara den mest svår sjukdom sockerrör kan drabbas, men det finns inga yttre symptom förutom hämmad tillväxt, vilket inte alltid är uppenbara. RSD kan minska halterna av fem till 15 procent.

Rust

Sockerrör rust är en svampsjukdom som kan minska avkastningen med tjugo procent eller mer. Rust visas som avlånga röd-brun eller orange-bruna fläckar på bladen av sockerrör.

Råttor

Råttor kan gnaga genom sockerrör stjälken och äta de söta inre kärnan. De kan skada en växt nog som det dör, men ofta i de flesta skador genom att göra plantor mer mottagliga för sjukdomar och insektsangrepp.