Växande palmer från datum frön

Växande palmer från datum frön

Enligt University of Florida, är dadelpalmer oftast produceras kommersiellt från skott, inte frön, ger datum-producerande träd snabbare och sannare skriver. Om datum fröna kommer gror lätt, är det sannolikt att resultera i ett träd som har andra egenskaper än mor palm, och stämmer inte skriva. För lekmannen, kan utsädesförökning för en dadelpalm så småningom leda till en dekorativ växt för landskap eller en intressant krukväxt.

Instruktioner

•Buy datum på din affär. Mellanmål på dem och samla in frön. Skölja dem bort ordentligt, ta bort den köttiga delen av dagen från utsäde pälsen.

•Placera fröna i ett grunt bricka full av vatten så att fröna täcks. Blötlägg dem i en vecka, byta vatten varje dag. Denna process kommer att mjukna hårt utsäde pälsen.

• Fyll en blomkruka med lika delar sand och vermikulit. Blötlägg grundligt med vatten. Placera krukan i ett tefat att fånga vattnet som rinner ut från botten.

•Plant datum frön av driver dem ut i sanden till ett djup av 1 till 2 inches. Placera krukan i ett varmt, soligt fönster. Hålla jorden jämnt fuktig och inte tillåter den att torka för de kommande tre veckorna.

•Håll fröplanta palm i dess potten för första året efter groning. Hålla kontinuerligt fuktig och inte tillåter den att torka. Ständig fukt är det viktigaste kravet för fröplanta dadelpalmer.

•När dadelpalm plantan outgrows dess blomkruka (vanligtvis efter det första året av tillväxt), transplantera det till en större kruka som innehåller en blandning av lika delar sand och organiskt trädgårdsjord. Om du bor i ett tropiskt eller subtropiskt klimat, transplantera till liknande jord utomhus i full sol, mellan April och augusti.

Tips & varningar

  • Plantera om krukväxter dadelpalmer i större behållare vart tredje till femte år. De kommer att gynnas mer utrymme och färska jord.
  • Förvänta dig inte att skörda datum från en enda dadelpalm. Denna art kräver korspollinering mellan manliga och kvinnliga träd.