Växande Melaleuca alternifolia

Australian tea tree, Melaleuca alternafolia, är hemma i New South Wales, Australien, där det odlas på plantager för värdefull olja extrakt av dess blad. Det kan också utvecklas som en liggande funktion och producerar doftande vita blommor på sommaren. Melaleuca alternifolia kan växa till en höjd av 15 fot eller mer när de får rätt ljus, fukt, temperatur och jord. Det kan är inte vinter-hardy, men vara väckt inomhus och förvaras i en stor behållare. Om det används främst som en dekorativ plantering, kan intrepid trädgårdsmästaren också prova att göra en te-tree olja infusion från dess blad.

Instruktioner

•Grow Melaleuca alternifolia i marken om du bor i ett tropiskt eller subtropiskt klimat. Den är härdig till USDA zoner 8 till 11. Plantera den i stora containrar om du bor där frost kan förekomma. Ändra dålig jord med lika delar torv, sand och organiskt trädgårdsjord att förbättra näringsämnen och dränering. Kontrollera att dräneringshål i behållare är öppna och fungerande.

•Förvara Malaleuca alternifolia i starkt ljus, inomhus eller ut. Full sol är bästa utomhus, medan ett soligt fönster är bäst inomhus växande.

•Water Melaleuca alternifolia ofta, när jorden är torr vid beröring. Denna växt kan växa 2 fot under en säsong och behöver en hel del vatten. Vattna inte till den punkt där marken är alltid blöt, eftersom te träd kommer att utveckla rotröta om kvar i stillastående vatten.

•Titta på för blad droppe i Melaleuca alternifolia. Om temperaturen är för kallt eller torr, sker detta villkor. Hålla trädet i varma, fuktiga förhållanden för bästa resultat. Om du växer träd inomhus, placera behållaren på en bricka med småsten och häll vatten i facket att skapa mer fuktighet.

•Fertilize Melaleuca alternifolia en gång i månaden med flytande gödsel. Följ anvisningen för rätt proportioner för storlek och ålder av trädet.

•Prune Melaleuca alternifolia med sekatörer att styra sin form och storlek på hösten, när trädet är vilande, eller på våren, innan nya knoppar pop. Skära ner döda eller trasiga grenar när som helst på året.

Tips & varningar

  • Med sin pappersaktig bark och knotig stam, kan Melaleuca alternifolia göra en attraktiv bonsaiträd, speciellt om du vill behålla det lilla.
  • Plantera inte Melaleuca alternifolia i sura jordar. Även om de är tekniskt evergreens, föredrar de något basiskt villkor.