Växande lök i en flaska

Växande lök i en flaska

Lök (Allium cepa) finns tillgängliga året runt i snabbköpet, men om du utveckla din egen, det är onödigt att gå ut för att köpa dem. Lök kan odlas utomhus i US Department of Agriculture plant härdighet zon 3 till 9, men med lite mer än en plastflaska, någon kan växa lök rätt i deras kök.

Att välja lök

Lök finns i en mängd storlekar, former och smaker. Gemensamma lök växa groddar och kan skördas unga, som salladslök eller lök och den nedre delen av dessa lök fungerar bra för plantering i en flaska. Perenn högar lök (Allium fistulosum), härdig i USDA zon 6 till 9, också fungerar. Hålla minst 2 inches av vit lampa del av grön eller vårlök för plantering i en flaska.

Vatten-metoden

Hitta en ren klar plast flaska och skär av toppen tredje. Ta bort locket från flaskan upp, vända den upp och ner och placera den i toppen av flaskan. Om det glider ner, peta ett hål i varje sida på grund av flaska upp och infoga en penna eller en tunn dowel genom båda hålen så du kan vara det högst upp i flaskan. Fyll flaskan med vatten så upp och ner pjäsen innehåller ca 1/4 tum av vätska. Placera en lök i flaska toppen så basen är i vattnet och låt den växa. Om vattennivån sjunker under basen lök, tillsätt mer vatten. I ett par dagar den gröna stjälkar ska börja växa och du kan skära av dem vid behov.

Smutsa metod

Odla vårlök och andra skottbildning sorter vertikalt i en flaska. Rengör en plastflaska och avskurna halsen. Skära flera små hål på alla sidor av flaskan från toppen till botten. Göra hål tillräckligt stort så lökarna kommer att peta genom men inte kommer att falla. Lägga till trädgårdsjord till flaskan tills du når de lägsta hål. Infoga en lök glödlampa (med toppen vänd ut) i varje hål och Lägg till mer jord tills du når nästa hål. Sätt lökarna i dessa hål och lägga jord på toppen. Fortsätt varva tills du har fyllt flaskan. Tillsätt vatten så grundligt fukta jorden och Ställ flaskan på fönsterblecket.

Växande Tips

Lök trivs i väl dränerande jord rik på organiskt material med ett pH-värde eller mellan 6,2 och 6,8. De växer inte bra i mycket sura marken. Blanda komposten i trädgården jorden före att placera det i flaskan så lök kommer att frodas. Du kan också lägga till en komplett vattenlösliga gödningsmedel med kväve, fosfor, kalium förhållandet mellan 1-2-2, som 5-10-10. Lök kräver i allmänhet ca 1 tum vatten per vecka. De växer bäst när konsekvent fuktig, så om du använder metoden jord, låt inte jorden torkar ut helt. Om du använder metoden vatten, försök att hålla vattnet ovanför locket portion av de upp och ner flaskan. Placera flaskan i en fönsterkarm där löken får fullt solljus.