Växande instruktioner för en natt - blommig Cereus växt

Natt - blommig cereus (Peniocereus greggii) är en ful ankunge av en växt som förvandlas till en vacker svan när det blommar. Från juli till oktober lagt mogna cereus växter fram 7-tums, rent vita blommor, men bara på natten. Blom, som är starkt doftande, är pollineras av natt-flygande insekter som fjärilar och dör när solen stiger på morgonen. Natt - blommig cereus är en typ av ryggradslös kaktusar som växer från sydvästra Sydamerika. Utomhus, långbent växterna växa upp till 40 fot lång om stöd, och inomhus, om vänster unpruned, kommer de vandra över varje yta oavsett utrymme du tillhandahåller.

Instruktioner

•Plant natt - blommig cereus i stora, oglaserade terrakotta krukor. Detta gör att jorden torkar snabbt efter vattning och hjälper stöder också de stora växter, som tenderar att vara framtung. Var noga med att skydda dina golv eller bord från vatten avrinning.

•Använd krukväxtjord speciellt framtagen för kaktusar, eller göra din egen blandning av lika delar vanlig krukväxtjord, torv och vassa sand eller perlit.

•Tillåt växter torka ordentligt mellan vattningarna. Kassera något extra vatten efter 15 minuter.

•Feed natt - blommig cereus en gång varje år i slutet av våren. Använd en vanlig krukväxt gödselmedel utspädd till halv-styrka.

•Site växter vid ett soligt, västerläge eller söderläge fönster eller under växten ljus. Om odlas inomhus året om, måste de ha fullständigt mörker från solnedgång till dawn under sina blommande säsongen, juli till oktober, att producera blommor.

•Ställ in växter utomhus – om så önskas — under sommaren, som växterna tål temperaturer på över 100 grader Fahrenheit utan skador. De behöver direkt solljus för del av dagen, så en östra exponering är perfekt. Ta växterna tillbaka inomhus innan första frosten.

•Prune som behövs för att hålla denna utbredda, kraftig växt inom gränser. Ta bort tunna, rundade stjälkar vid basen av växten, men beskära tillbaka platt stjälkar till en nod. Natt - blommig cereus kommer fortfarande blommar även om beskäras tillbaka till 2 till 3 fot i höjd. Blomknoppar visas på kanterna av platta stjälkar och är lång och tunn. Växterna blommar först när de har nått en ålder av 4 eller 5 år.

Tips & varningar

  • Natt - blommig cereus har haft flera förvirrande botaniska namn förändringar genom åren. Det är ibland anges som Hylocerus pitahaya eller som en av de Epiphyllum arterna, men den amerikanska jordbruksdepartementet för närvarande listar den som Peniocereus greggii.
  • Natt - blommig cereus kan odlas utomhus hela året bara i frostfritt områden som södra Florida och delar av southwesten.