Vattenväxter & vattentemperaturer

Vattenväxter & vattentemperaturer

Vattenlevande växter ta färg och liv till vad annars skulle vara en tråkig akvarium. Växter ger gömda platser för din fisk samt häckande områden. De flesta vattenväxter är underhållsfria när temperatur och vatten villkoren är de rätta.

Svärdsvaltingssläktet

Svärdsvaltingssläktet är en långsamt växande växt som kräver mycket lite vård och dess runda, ljusa blad ger en uppfriskande titt till någon akvarium. Temperaturen i akvariet bör variera mellan 72 till 86 grader F.

Vallisneria nana

Vallisneria nana långa, smala, mörkgröna blad gör det en stor växt att placera som en kuliss i mindre akvarier. Denna solitär växt trivs i vattentemperaturer på 72 till 86 grader F.

Bacopa caroliniana

Bacopa caroliniana är en av de vanligaste akvarieväxter. Det är en långsamt växande växt, och med rätt mängd bra belysning och vattentemperatur på 69 till 80 grader F, är relativt underhållsfritt.

Sagittaria platyphylla

Sagittaria platyphylla är en stor anläggning för förgrunden av ett akvarium. Vattentemperaturen bör ligga mellan 66,2 till 78,8 grader F och växten behöver ett bra gödselmedel. Om näringsämnen är kort sagt efterfrågan, blir bladen ljusgrönt.

Anubias barteri

Anubias barteri är en lågt liggande, ofta blommande växt som är perfekt för små eller stora akvarier. Vattentemperaturen bör ligga mellan 72 till 82 grader F.