Vattenskador & mögel förebyggande

Vattenskador & mögel förebyggande

Om ditt hem skadas av vatten från översvämningar, kraftigt regn eller brutet vatten linje, måste du agera snabbt innan mögel börjar växa och skapa en hälsofara och ytterligare förstörelse. Mögel växer på precis allt och kan täcka dina väggar, golv, möbler och personliga tillhörigheter. Det är svårt att ta bort och kommer att kräva mer tid och ansträngning än förebyggande skulle.

Första 48 timmarna

Avgöra när vatten skadan skett om möjligt, och arbeta för att torka ut ditt hem inom 48 timmar. Först måste du hitta vattenskador och göra reparationer att stoppa översvämningar i tillämpliga fall. Ta hand med översvämningar från regnvatten eller översvämningar. detta vatten bör behandlas som om det är förorenat. Stäng också av El om vattennivån är tillräckligt hög för att komma i kontakt med elektriska ledningar. Manuellt ta bort så mycket vatten som möjligt och börja torka dina golv. Ta mattor utanför för att torka.

Använda ett vatten utvinning vakuum bort vatten från mattor och golv. Använd vakuum för att hämta vatten från stoppade möbler. Ta bort och kasta vatten skadade kakel och isolering. Ta avläsningar på dina väggar med en fukt mätare och jämföra resultaten med en nondamaged vägg i ett annat rum att se till att din vägg är tillräckligt torkat ut inom 48 timmar. Om det inte är, skär ovan vattenlinjen och ersätta väggplatta. Tvätta golv och ytor med en tvål och vatten och låt torka. Om dina paneler är våt, bända det från väggen så det blir torrt under. Använda avfuktare, fläktar eller central värme torkar ut området så snart som möjligt.

Efter 48 timmar

Följa ditt hem för tecken på mögel om 48 timmar har gått sedan vattenskador uppstod. Om ditt hem luktar unken eller du kan se mögel, måste du vidta försiktighetsåtgärder innan du börjar arbeta i området. Du måste bära en respirator så att du inte andas in mögel eftersom det kan orsaka allvarlig sjukdom. Använd stövlar, handskar och skyddskläder. Ditt hem kommer nu kräva noggrann rengöring och desinfektion. Bli av möbler som har varit blöt längre än 48 timmar. Du kan också behöva dra upp och ersätta din matta. Skär och ta bort wallboards som har hamnat i vatten.

Förebyggande

Förhindra tillväxt av farliga mögel genom att titta efter tecken på vattenläckor i ditt hem. Om du ser en vatten fläcken, använda en fukt mätare för att avgöra om det är från nuvarande läckage eller en gammal en. Om du ser en våt fläck på din matta, torka den och titta noga för att se om det återkommer. Reparera alla läckande VVS i ditt hus. Kontroll enligt sjunker till se till att det är inte fuktigt där. Reparera taket läcker så ditt hem inte blir fuktig när det regnar. Landskap din trädgård så att vattnet rinner bort från ditt hem när du får kraftiga regn.