Vattenfall & Goldfish damm idéer

Bakgård goldfish dammar och vattenfall kan fungera som kontaktpunkter eller som en del av ett större landskap. När du installerar den grundläggande ramen för guldfisk dammen, kan du anpassa slutprodukten i en mängd olika sätt. Vattenfall erbjuder en känsla av lugn, särskilt i kombination med växt- och livet som erbjuds av en guldfisk damm.

Dammen struktur

Du kan välja att använda en redan bildade damm bas eller skapa egna med en damm liner ark. Damm liner ark erbjuder större anpassning av storleken och formen på din goldfish damm. Redan bildade damm baser är tillverkade av massivt material som hård plast eller betong, och normalt kommer i ett begränsat antal former och storlekar. Att välja rätt grundstruktur för din damm är det första steget till att skapa damm av dina drömmar.

Vattenfall

Designa din vattenfall när man planerar exteriör inredning för din goldfish damm. Du kan anpassa din vattenfall genom att arrangera stenar, tegel och andra hårda delar eller kan du välja en prefabricerade vattenfall uppsättning beroende på hur mycket anpassning du söker. Att skapa din egen vattenfall, köpa ett vattenfall pump kit från en damm leveranser återförsäljare och sedan bygga faller med naturliga klippor och stenar.

Växtliv

Växter spelar en viktig roll i skönhet och effektiviteten i din damm genom locket och syre för fisk och visuellt tilltalande för resten av dammen. Välj infödda, icke-invasiva växter som är damm-säker och fisk. Amerikansk waterweed, bladderwort, kaveldun, coontail, sago pondweed, spatterdock och vatten sköld är exempel på infödda damm växter. Vatten selleri klassificeras som en invasiv växt, men är fortfarande fördelaktigt att nordamerikanska dammar och kan tas med om du väljer. Du kan också överväga plantering runt strukturen på din vattenfall, så vattenfallet kommer naturligt vatten växter, ger dem möjlighet att blomstra.

Belysning

Belysning är ett bra sätt att lägga till visuella intryck i en damm på natten, när normalt inte skulle det vara synliga. Omger din damm omkretsen med satsad belysning, eller lägga till dränkbara belysning som du kan sätta på och stänga på kommer. Mjuk och naturlig belysning är bäst om du söker en naturlig, diskret utseende. Du kan också lägga till visuella intryck genom att installera färgade lampor i fetstil blues eller green som kan levandegöra din damm på natten.

Liv

Välj klokt i att välja guldfisk och andra fiskar för din damm. Om du väljer små fiskar, de är sannolikt att bli mat för lokala fåglar och andra djur och kan inte överleva säsongen. Större fisk kommer att bättre kunna skydda sig själva. Det är en anledning varför växttäcket är viktigt i din damm, som växter som water shield kommer att skydda din fisk från potentiella predatorer.