Vatten skador restaurering Tips

Återställa vattenskadad objekt är en process som måste göras direkt för att förhindra mögeltillväxt. Ju längre väntar du att behandla objekt, desto mindre sannolikt kan du återställa dem. Snabb sanering är också avgörande för att minska risken för mögel, hälsorisker, som växer i ditt hem. Du bör om möjligt torka objekten inom 24 till 48 timmar.

Borttagning av vatten

Använda en mopp eller handdukar för att absorbera så mycket av vattnet som du kan. Slå på tak och fönster fans att påskynda torkningen. Om det är svalare månaderna, Vrid upp värmen i ditt hem för att hjälpa torr objekt och avfukta områdena. Översvämning skada eller vatten skador orsakade av en Överströmmande toalett eller en läcka någon annanstans i hemmet är ofta omfattas din husägare försäkring. Generellt, om du ringer ditt försäkringsbolag, det kommer att kontakta en vatten-restaurering kan ta ut tunga fans att påskynda elimineringen av fukt i ditt hem. Företaget kommer också använda eller förse dig med vatten utvinning dammsugare.

Böcker och pappersdokument

Ta bort böcker och andra pappersprodukter för vatten direkt från källan. Torka dem med handdukar, och placera dem i ett område där de kommer att få ventilation från fläkt eller öppna fönstret. Om dokumenten är viktigt, fotokopia dem om de inte kan sparas för framtida bruk. Stå boken upp och placera torrt hushållspapper mellan sidorna på flera ställen. Ersätta pappershanddukar ofta med torr och flip boken till andra änden. När böckerna är torra, kan de vara skev. Råda bot på detta genom att stapla många böcker på varandra, och placera tunga vikter ovanpå stackarna att hjälpa dem tillbaka till den ursprungliga formen.

Golv

Om du har mattan skador orsakade av avloppsvatten backup, ta bort mattor och stoppning och kasta den. Tvätta golvet med en rengöringslösning, skölj väl och låt det torka ordentligt. Om vatten skadan finns i ett litet område, kasta mattan stoppning och använda en vakuum extraktionen metod att ta bort vattnet från mattor. Anlita en professionell att rengöra mattan eller schampo det själv. Hyr en avfuktare, och använda fans för att påskynda torkningen. För linoleum, vinyl eller andra typer av golv med vattenskador, använda vatten utvinning vakuum att ta bort all överflödig fukt efter moppning det. Torka av golvet med vatten och milt rengöringsmedel. Skruva upp värmen i ditt hem, eller använda en avfuktare och fans för att torka golvet. Se till att under golvet inte är våt. om det är, måste du kontakta en professionell eller torka undertill dig själv för att förhindra mögeltillväxt.

Stoppade möbler

Om vattenskador på grund av en översvämning, avloppsvatten backup, grundvatten infiltration eller taket läcker, kommer att du behöva avyttra möblerna. Annars Använd vatten utvinning vakuum bort vattnet från din stoppade möbler. Använder avfuktare, fläktar eller värmare för att torka klädseln. Om det är en varm, solig dag, placera möbler utanför till hastighet processen. Om du känner att det inte kommer att torka helt innan 48 timmar, konsultera en vatten restaurering företag och be om råd.