Vatten funktionen Installation

Vatten funktioner är bra sätt att piffa upp din trädgård eller bara lägga till några intresse till uteplats eller gårdsplanen sittgrupp. Vatten funktioner varierar från koi dammar med vattenfall till enkla, fristående urna eller Trädgårdsfontäner. Beroende på storlek och typ av vatten-funktionen du vill installera, är detta ett projekt som kan göras på så lite som en dag.

Dammar

Det finns många damm kit på marknaden som gör att du kan anpassa din damm och lägga till ett vattenfall om du vill. För det mesta, de innehåller samma komponenter: en bassäng, en pump och en liner. Kontrollera din lokala hem förbättring butik för några idéer.

För att installera ett kit, behöver du tillgång till utomhus el för pumpen och en plats att bädda in handfatet. Du kan antingen gräva ett hål för en i jord damm eller bygga upp ett område med smuts och stenar för en fristående damm.

Hursomhelst, efter att placera handfatet, måste du täcka den med en liner för att innehålla vatten. Täcka liner med olika stenar, från botten, sidorna och runt utsidan. Om du har valt en damm med vattenfall, installera pumpen enligt anvisningarna, eller placera en strålsamlare i botten av dammen om du kommer med en vatten falla. Fyll handfatet med vatten och slå på pumpen eller strålsamlare. Försköna med fler stenar eller dekorationer om så önskas.

Trädgårdsfontäner

Trädgården fontäner finns i alla varianter, från standard prisdifferentierade mittpunkten till en enkel urna eller trädgård gryta med vatten hälla en till synes oändlig ström av vatten. Både vara en pump som återvinner vatten från botten bassängen till toppen av objektet. Dessa typer av vatten funktioner installeras enkelt med en bassäng, pump och slang, och kan placeras i trädgårdar eller som en del av en plan för landskapsplanering.

Komplett kit kan köpas på din lokala hem förbättring butik, plantskola eller online. Du kan också köpa bara den bassängen och/eller pumpen om du har ett objekt som du vill använda som en funktion.

Bevattnar väggar

Bevattnar väggar kan vara spektakulära tillägg till landskap eller hardscapes och erbjuda de lugnande effekterna av rinnande vatten samt ljud hinder och integritet. En bevattna väggen fungerar på samma princip som en fontän, men är mer fristående och erbjuder vanligen mer vägar för vatten spridning.

Att göra en waterwall, ram ut din önskad storlek med hjälp av tätningsmedel-behandlade trä och bygga en bassäng på botten. Köra rör upp sidorna som ansluter till ett rör med hål borrade som droppar vatten ner. Anslut rören till en pump och ansluta till en strömkälla. Du kan lägga till en hängande vägg bakom eller belysning för att göra det mer intressant.