Våt matta mögel borttagning

Mögel i hemmet är vanligtvis betraktas som en ful olägenhet, men för personer med känsliga system, betydande nivåer av mögel kan orsaka en mängd fysiska sjukdomar, inklusive huvudvärk, hudutslag, rinnande näsor, illamående, problem med bihålorna, trötthet och hosta. För dem inte villig att gå den extra milen för att eliminera mögel från deras hem genom att byta ut deras mattor för ett trägolv, är att ta bort mögel från en matta en möjlig uppgift med varierande svårighetsgrad, beroende på mögel angrepp.

Skär av fukt källa

Innan engagerande i någon mögel borttagning, måste källan av fukten ligger och elimineras. Problem såsom läckande VVS, en bruten radiator eller en läcka i taket behöver åtgärdas och korrigeras för att förhindra fukt problemet upprepas efter rengöring.

Det är också bra att torka luften ut i fukt-tung rum som inte är luftkonditionerade med hjälp av en avfuktare. En hygrostat kopplad till en rum luftfuktare kommer att säkerställa att rätt nivå rum fuktighet bibehålls på hela tiden utan behov av övervakning.

Behandling av befintliga mögel

Att ta bort mindre mögel fläckar från mattor kan åstadkommas genom att arbeta tvätt rengöringsmedel SÅPLÖDDER in i fibrerna av matta med en plast-borste. Följa upp skrubba med en ren torka med en fuktig trasa. Om en mögel lukt återstår, denna process kan upprepas, men med tillägg av en liten mängd vit vinäger, som hjälper till att neutralisera lukten.

Om vatten mättnad är mycket allvarligare, kan mattan behöva dras i ena hörnet av rummet för att inspektera på undersidan. I situationer där utfyllnaden under mattan är blöt, måste hela mattan i rummet, tillsammans med pad, dras skall rengöras och torkas. Hårda golv under mattan och pad måste också rengöras och torkas.

För att torka ett stort svep av blöt matta hemma, en varmvatten utvinning enhet (som kan hyras på vissa järnaffärer och de flesta kedja hem byggnad leverans butiker) kan användas för Dammsug mattan tills så mycket av fukten som möjligt tas bort. Nästa steg är att föra mattan utomhus absorberar solljus och torka upp och ner i en frisk fläkt, förhindra mögel från etableras när det torkar. Om bara mattan är våt, med matta stoppning och undergolvet resterande torra, kan varmvatten utvinning enheten användas på ett bra sätt utan att ta bort mattan eller stoppning.

Den matta stoppning och mattan kan sättas tillbaka på plats när undergolvet, stoppning och mattan har torkat.

Luftcirkulation

Ett sätt att hindra fukt från att återvända, eller från att bilda till att börja med är att hålla friska luften cirkulerar genom ett rum, tillsammans med användning av en avfuktare i vissa fall. I områden med väldigt lite vind, fans och luftkonditionering räcker föra luft in från yttersidan.