Varmvatten värmare filt & Installation

Varmvatten värmare filt & Installation

Varmvattenberedare lagra varmt vatten för användning snarare än värme varmvattenberedare vid användning. Även om de flesta varmvattenberedare kommer med isolering, kan att lägga isolering genom att installera en varmvatten värmare filt hjälpa dig att spara på energikostnaderna genom att förbättra din energieffektivitet.

Utvärdering

Innan du installerar en varmvatten värmare filt, bör du bestämma isoleringsvärde. Till gör så, tryck på sidan av varmvattenberedare. Om du kan känna att tanken är varm, bör du lägga isolering. Om det inte är varmt vid beröring, behöver du förmodligen inte en varmvatten värmare filt eftersom isolationsnivån är förmodligen tillräckligt hög för att minska värmeförlusterna.

Elektriska

Om du har en elektrisk varmvattenberedare, kan du normalt använder en färdigskurna filt för din varmvattenberedare. Täck inte panelen termostat tillgång. Om du väljer en isolering filt som inte är färdigskurna, skära isoleringen för tank toppen så att den passar runt rören och sedan tejpa området stängt. Placera filten runt tanken, att se till att du vet där panelerna är på tanken. Isolering filten bör omfatta bälten för att täcka tanken. Placera bälten så att de inte täcker tillgång panelerna. Bälten bör passa på filten, men inte minska dess tjocklek. Om du inte har någon annan att hjälpa dig, kan du överväga att använda tejp för att hålla filten på toppen samtidigt som du får bälten runt tanken korrekt. Leta upp panelen tillgång och göra ett snitt som ett X över panelen tillgång sedan vika viftar upp runt snittet att göra rutan tillgänglig och fri från filten. Kontrollera att vattentemperaturen är inte över 130 grader Fahrenheit eller ledningarna kan överhettas och resultera i en brand.

Gas

Isolerande en gas varmvattenberedare är mer komplicerat, och bör utföras av en certifierad rörmokare eller uppvärmning entreprenör. Till skillnad från en elektrisk varmvattenberedare, ska gas varmvattenberedare ha filten från botten avloppet och rökkanalen överst. Luftflöde för brännaren bör inte hindras. Bör inte vara isolerade tankar på toppen, eftersom isoleringen är brännbart och kan också störa den luft flöde omkastare, orsaka kolmonoxidförgiftning i hemmet.