Varför vända sallad röd på stjälken?

Varför vända sallad röd på stjälken?

Sallad blir rött eller brunt på stjälken på grund av olika anledningar. Röd missfärgning ofta ser den mest märkbara runt stjälken på grund av dess ljusare färg, men du kan observera den udda färgen på andra områden av jordbruksprodukter vid närmare inspektion. Den rostiga färgen ser oaptitlig, men det betyder inte alltid att salladen har bortskämd. Om röd missfärgning stör dig, förhindra att det uppstår av hantering och lagring sallad ordentligt.

Metallkniv

Skär sallad med en metall kniv orsakar producera vända rödbrunt i färgen. Kolet i en Metallkniv reagerar med enzymerna som sallat och orsakar oxidation förekommer. Den rödbrun färgen kanske inte visas sallat för två till tre dagar. Istället för att skära sallad med en Metallkniv, använda en plast eller keramik redskapen. Matbutiker säljer sallad knivar som är gjorda av plast. Den räfflade kanten gör det lätt att skära sallad.

Etylengas

Lagring av sallad med andra råvaror såsom päron, kan bananer och äpplen orsaka produkter till formuläret rödaktigt bruna fläckar. Formuläret ställen på grund av lanseringen av etylengas, som naturligt mognar frukt. Salladen absorberar den extra etylengas som släpper ut frukterna. För mycket etylengas kan orsaka sallad till förfall, som orsakar mögel bildas.

Skador

Styckning, riva eller rippning sallad skadar det. När du köper eller skörda en chef för sallat, undvika skärning eller rippning det tills du ska servera den. Hantera salladen noggrant hjälper förebygga blåmärken. Om du släpper, kasta eller krossa en chef för sallat, kan du skada enzymer och orsaka produkter att bli röd på stjälken. Skador på salladen uppmuntrar oxidation ske snabbt.

Förvaring

Felaktigt lagring sallat kan också orsaka det att missfärgas. Sallad behov lagras på 32 grader Fahrenheit med en fuktighet allt omkring 96 procent. Undvik att tvätta salladen tills du ska servera den. Om du behöver lagra tvättade sallad, dränera råvaror i ett durkslag eller sallad spinner ta bort överflödigt vatten. Wrap salladshantering i hushållspapper och lagra Bladen i en plastpåse. Pappers handdukar absorberar överflödig fukt och kan behöva ändras dagligen. Oxidation uppstår som sallat tiderna, som orsakar rödbrun missfärgning. För bästa resultat, lagra sallad längre än en vecka.