Varför stänger anläggningen blad svart?

Varför stänger anläggningen blad svart?

Växter förbättra inomhus och utomhus utrymmen med naturliga färg, skönhet och doft. Dock svartnar ibland växt bladen, orsakar larm och höja oro. Svarta blad orsakas av en mängd faktorer såsom felaktig skötsel och sjukdomar. Friska växter kräver en känslig balans av olika faktorer. Förstå orsaken bakom svärtning av lövverk hjälper återställa naturliga färg, sålunda minimizing växten skada.

Bakteriell sjukdom

En allvarlig bladverk sjukdom, tidiga symtom på bakteriell blad plats (Pseudomonas spp.) innehåller gula fläckar på undersidan av bladen som utvecklas till röda strimmor om obehandlad. Stråk växa lång och svart, orsakar blad vävnaderna runt dem att bli gula. Leaf spots åtföljs med stam cankers som orsakar stjälkar blir svarta och skrumpna upp. För att förhindra bakteriell blad plats, hålla anläggningen i ett väl ventilerat utrymme utsatt för mängden solljus som den behöver. Undvik övervattning växten eller vätning lövverket. Kontrollera också växter är jämnt fördelade för att förhindra överbefolkning. Beskära en angripna stam, eftersom det kan inte sparas, och ignorera.

Svampsjukdom

Symtom på svamp blad plats är små svarta fläckar på bladen av infekterade plantor som ökar i storlek och gå samman med andra ställen, bilda oregelbundna fläckar och fläckar. Eftersom svamp leaf spots är vanligare på nyinköpta växter, isolera dem för de första månaderna att fastställa om de bär svamp sporer eller inte. Undvika overhead bevattning och hålla plantans bladverk torrt för att förebygga sjukdomen. Rensa smittade blad från plantan och ignorera det och använda registrerade fungicid för att kontrollera spridningen.

Felaktig bevattning

Felaktig vattning orsakar växter bladen svartnar och släppa förtidigt. Medan övervattning orsakar marginaler eller tips av blad att vända svart och rötterna att ruttna, orsakar underwatering dem att torka upp och visas brända, särskilt om den utsätts för direkt solljus. Medan olika växter har olika bevattning krav, se till att jorden runt växtrester jämnt fuktig hela tiden eller vatten när toppen 1 till 1 1/2 inches av jorden känns torr. Om behållaren växande växter, använda krukor med tillräcklig dräneringshål i botten. Undvika vattenpölar eller vattensamlingar vid basen av växterna. Använd om möjligt en DROPP bevattning system eller soaker slang som ger en kontrollerad mängd vatten vid markytan i stället för en trädgårdsslang.

Felaktig gödsling

Överdriven gödselmedel leder till salt ackumulering i jorden som orsakar fabrik blad eller bara tips till svart. Minska mängden och frekvensen av gödningsmedel så växt lövverket återfår sin naturliga färg. Släck krukväxter med vatten var en till två månader så överflödigt vatten sipprar ur dräneringshål och blodiglar ackumulerade gödsel salter också.