Varför skulle bladen på min hortensia växten rulla?

Varför skulle bladen på min hortensia växten rulla?

Hortensior producera stora ljusa, iögonfallande blå, lavendel och vita blommor. En favorit buske med trädgårdsmästare, de kommer också i klättrande sorter och vissa typer med stora blad. Bladen Visa brukar tecken på sjukdom eller ångest första. När du ser bladet kanterna rulla under finns det flera möjliga orsaker.

Värme

I varma torra väder lämnar hortensia vissnesjuka och rulle under i kanterna. Ofta gör de sval temperaturerna på kvällen att anläggningen för att återvinna. Om du ser detta mönster, kanske du kan adressen leaf curl med extra vattning för att säkerställa tillräckligt fukt i anläggningen för att stå emot värmen. Hortensior som massor av vatten.

Sun

Vissa sorter av hortensior föredrar sval skuggiga platser. Alltför många timmar per dag med solsken och ibland uppstår leaf curl om bladen bli solbränd. Skuggande träd och andra skugga-producerande trädgård strukturer kan minska mängden solsken når hortensia bladen.

Bladlöss

Bladlöss angriper ofta hortensior. Buggar live på undersidan av bladen och suger saven från dem för mat. Denna åtgärd gör att bladen blir bruna och gula och ibland vissnar, rynka eller rullas ihop. Styra bladlöss genom att spraya bladen kraftfullt med din trädgårdsslang tre gånger om dagen varje dag. Om bladlöss fortsätter att vara ett problem, spraya växterna med en insektsbekämpning tvål var tredje dag tills bladlöss är borta. Du kan också använda en neem spray två eller tre gånger fördelade en vecka ifrån varandra.

Spindel kvalster

Spindel kvalster skapa en fin sadelgjord på undersidan av bladen hortensia, rita ner kanterna för att ge skydd åt mite. De är mindre än bladlöss och svårare att se. Spraya bladen med en insektsbekämpning tvål och torka av bladen för att ta bort bandet och äggen.

Leaftiers

Leaftiers är gröna larver, halv tum långa larver med mörka bruna huvuden. De skapar duk på bladen undersida och dra ner kanterna för att skydda sig själva medan de foder. Det enklaste sättet att rensa upp en liten angrepp är att dra bort fjärilslarver och krossa dem. Om det finns för många, spraya bladen med Bt (Bacillus thuringiensis) när fjärilslarver börjar mata och varje 7-10 dagar efteråt att styra larverna.