Varför mitt hus VVS gör låter?

Varför mitt hus VVS gör låter?

VVS kan skallra, pund och clank inne i alla hem. Det beror på att vattnet rusar genom rör och VVS utrustning vid höga tryck. Detta tryck kan orsaka ett antal olika ljud att härröra från inom rören själva. Förstå mer om orsakerna till olika ljud hjälper dig att diagnostisera ljudet du hör.

Tickande

Alla vatten som levereras av kommunala källor rinner genom vattenmätaren före in i huset. Dessa enheter räknas volymen vatten som du använder det, och är vad du bill är baserad på. De flesta vattenmätare producera en liten tickande ljud när de räknar vatten som passerar genom en spinnrock. Ibland, detta ljud kan resa genom rören med vattnet och du kan höra tickande inuti. Ljudet kommer endast att ske när vattnet är igång. Kontakta leverantören vatten och fråga om det finns nyare utrustning tillgänglig som inte kan kryssa.

Enda ljud

Om du hör en enda buller inom din VVS, till exempel en smäll, är chansen att det orsakas av tryckslag. Tryckslag uppstår när du stänga av vattnet vid varje tryck. En plötslig nedläggning av vatten skickar en chockvåg längs röret som skapar ett högt ljud som pressurized bevattnar slutar plötsligt. Över tiden, kan tryckslag orsaka tillräckligt tryck mellan lederna och beslag att det kan skada VVS-system. Installera en tryckslag skydd stoppar tryckslag genom att absorbera chocken innan den färdas ner i röret.

Bullriga kranar

Alla kranar innehåller en bricka inne strålsamlare. Denna enhet kan lossnat inuti strålsamlare och vibrera som vattnet passerar runt den. Detta kan orsaka ett ljud som vattnet rinner. Om du vill avsluta detta ljud, dra åt strålsamlare med hjälp av ett par tång. Ytterligare press på brickan ska sluta vibrationer och buller. Om reparationen inte fungerar, kan du behöva köpa en ny stam församling från tillverkaren av din kran.

Högt vattentryck

I de flesta hem är den normala mängden vattentrycket ca 60 £ per kvadrattum, eller psi. Om ditt hem har väsentligen mer tryck än så, kan det orsaka buller i dina rör som vatten rinner för snabbt genom apparater och kranar. Kontrollera ditt vattentrycket med en tryckmätare som skruvar på en utvändig kran. Slå på vattnet och Läs mätaren. Om din trycket är mycket högre än 60 psi, Kontakta leverantören av vatten och be om att minska din hemmet vattentrycket.