Varför min lila Bush inte blomma?

Varför min lila Bush inte blomma?

Blommande lila buskar fyller luften med en söt, doftande doft och blommorna signalera början på den varma årstiden. Ibland, dock kan en lila bush--även en som trivdes i tidigare år--misslyckas blomma, att du inte har en enda blomma. Till skillnad från blyg groundhogs, blyga lila Blom nödvändigtvis betyda inte sex veckor av vintern--ett antal faktorer kan hålla syrener från blommande.

Solljus

Lila buskar, som de flesta växter, älskar solljus och behöva sola sig i det att växa till sin fulla potential. En av de stora orsakerna lila buskar inte blomma är att de helt enkelt inte fånga tillräckligt strålar--syrener kräver minst sex timmar för full sol varje dag. Titta på busken för en dag eller två och se till att det inte är i ett alltför skuggig område. Trimma den äldre grenar nära basen av busken hjälper solljuset att nå växtens inre skrymslen.

Nya Bush

Lila buskar måste lösas innan de börjar producera blommar. Unga syrener tillbringa sina första år växer och utvecklas och inte kommer att producera en enda blomma tills de har nått den mogen gammal åldern tre till sex år. Transplantationer också ta upp till tre år att anpassa sig till ny mark.

Smutsa överväganden

Friska plantor växa från sund jord och lila buskar är inget undantag. Dock kan du döda din blommar med vänlighet. Syrener kräver mycket lite gödsel--särskilt gödselmedel med överdriven kväve. Välj ett gödselmedel som innehåller minst dubbelt så mycket fosfor som kväve och bara använda den en gång, i början av våren.

En annan gemensam bloom killer är surhetsgrad i marken. Syrener som jord pH-nivåer mellan 6 och 7. Ändra jord för att höja pH om testning visar din lila sitter i sur jord.

Sommaren vård

Du skörda vad du sow. felaktig lila vård på sommaren kan ödelägga Blom följande vår. Beskära busken inom två eller tre veckor av blommor dör. Nya knoppar börjar att bilda snart efter gamla blommar vissnar och faller bort, och du hugga av nästa års knoppar om du vill fram till midsommar eller senare att beskära. Törsten är en annan viktig faktor som påverkar lila buskar under sommaren. Lätt vatten jorden runt busken under torka--precis tillräckligt för att fukta jorden snarare än att låta det genomblöt våt.

Miljöfaktorer

Mörklila knoppar börjar blomma tidigt på våren. En sen frysa kan döda blommar i sin linda. Du kunde också försöker växa fel typ av lila för din region--svara Meyer syrener bättre i områden med milda vintrar och vanliga syrener som kallare vintrar.