Varför min första kärlek Gardenia tappar massor av blad?

Varför min första kärlek Gardenia tappar massor av blad?

Första kärlek är det varumärkesskyddade namnet för gardenia sorten, "Aimee" (Gardenia jasminoides "Aimee"). Första kärleken är uppskattad för dess doftande, 4 - till 5-tums, dubbla blommor. Den krämiga vita blommor presenterar en slående kontrast mot de mörka gröna, blanka bladen-- men om dessa blad gulnar och släppa från växten, den visuella effekten är kraftigt minskat. Som alla Gardenior, kan första kärlek släppa sina blad för ett antal skäl, från sjukdom till anläggningen normala livscykel.

Svampsjukdomar

Svampsjukdomar kan orsaka bladen på första kärlek att släppa. Rotröta, som orsakas av svampar som trivs i alltför våta förhållanden, kan skada rötterna av anläggningen till den punkt där bladen inte går får tillräckligt med näringsämnen. Så småningom, de vissnar och släpp från anläggningen. Mjöldagg, som är en svampinfektion som angriper bladen på växten, kan också orsaka bladen att släppa. Hålla bladen så torr som möjligt för att förhindra mjöldagg, och se till att marken är väl dränerande att förhindra rotröta. Containrar bostäder första kärlek eller någon gardenia bör rinna av väl.

Cankers, lesioner i trä orsakas av svampen Phomopsis gardeniae, kan skära av flödet av näringsämnen tillräckligt så att bladen släpp. Detta inträffar ibland när anläggningen är sårad och då infekterade av trädgårdsredskap. När beskärning bort sjuka grenar, sterilisera verktygen beskärning genom att blötlägga blad i två minuter i en lösning 9 delar hushåll klorin och 1 del vatten.

Skadeinsekter

Thrips och bladlöss angripa ofta Gardenior, och båda kan orsaka tillräckligt skada på första kärlek att orsaka leaf drop, eftersom kan jord nematoder, som livnär sig på och skada rötterna av anläggningen. Den senare är mindre benägna att infektera första kärlek sorter som är ympade på Gardenia Thunbergspirea rotstocken. Det finns inget sätt för hem trädgårdsmästare att utrota nematoder från marken, men om den gardenia rötter inte är alltför allvarligt skadad, det kan överleva om de får tillräckligt med vatten och gödningsmedel, enligt Clemson Cooperative Extension. Gardenior med allvarligt skadade rötter bör emellertid förstöras. Om du ser thrips eller bladlöss på din anläggning, dock är det bästa och mest miljöanpassade sättet att bli av med dem att slå av dem med en stark ström av vatten.

Kulturella villkor

Gardenior är inte de enklaste växterna att växa och första kärlek är inget undantag. Hardy i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 8 till 11, de är kräsna om temperaturer och kan släppa sina löv om markens temperatur faller under 70 grader Fahrenheit, enligt Clemson Cooperative Extension. Tillräckligt ljus--växterna trivs i full eller delvis sol-- och för lite eller för mycket vatten kan också orsaka bladen att släppa. Hålla jorden fuktig--vatten minst en gång i veckan och mer när vädret är ovanligt varma och torra. Slutligen kan gardenia blad gulnar och släppa från fabriken i svar på en brist på järn. Detta händer när markens pH är för högt--ovan 7.0. För att förhindra detta, växa Gardenior i jord som har ett pH-värde mellan 5,0 och 6,0.

Normala livscykel

Om din första kärlek är annars frisk - det finns inga tecken på skadeinsekter, roten problem eller svampsjukdomar på bladen--kan bladen att släppa en normal följd av anläggningens livscykel. Detta händer ofta i höst, enligt University of Florida IFAS förlängningen, när varma dagar följs av svala nätter. Till följd av temperaturväxlingar, växtens blad vända ljust gul och släpp från grenarna.