Varför min Citrus träd inte kommer att blomma

Skönhet och berusande doften av citrus träd blommar signalen mer än början av våren. Enligt William Simanton, trädgårdsodlare vid University of Florida Citrus Research Station, "fenomenet med blommande eller blommar är den naturliga starten av den nya skörden och som sådan har en stark betydelse för grödan storlek, fruktkvalitet och datum mognad... Blommande påverkar tidpunkten för viktiga och kostsamma operationer som våren bekämpningsmedel ansökningar och utsläppande av bikupor för citrus honungsproduktionen..." Den fina blommande fasen påverkas ofta av väderförhållanden.

Tree ålder

Citrusträd som är ett till två år gamla inte blomma eller producerar frukt konsekvent. Adekvat och regelbunden bevattning och befruktning under denna period, men är avgörande för framtida produktion av blom och frukt. Vatten unga citrusträd grundligt två till tre gånger i veckan från vår till tidigt falla. Under de kallare månaderna, minska bevattningen till en gång i veckan. Gödsla unga träd med 8-8-8 gödsel var sjätte vecka från februari till oktober.

Temperaturen

Vintertemperaturer "kan påskynda eller fördröja bloom perioden som normalt uppstår i mars och April, säger University of Florida trädgårdsodlare James Ferguson. "Antalet veckor som citrusträd utsätts för svalt väder kan också påverka intensiteten av blommande." I tempererade klimatzoner norr om Florida, bör krukväxter citrus också utsättas för kall-- men inte frysa--temperaturer innan du kan aktivera dessa träd inne för vintern. Dagen temperaturer mellan 50 grader till 64 grader Fahrenheit och natt temperaturer mellan 46 grader till 55 grader Fahrenheit ger tillräckligt stress för att inducera blomning i citrusträd.

Torka

Överdriven torka kan försena eller eliminera våren blomning i citrusträd. Mild torka under vintermånaderna, dock kan inducera blomning. Vatten mogen citrus träd frukt med ålder (över två år gamla) grundligt en gång varannan vecka för en våren Blom. Jorden ska vara torr minst 1 tum under ytan innan trädet är vattnade. Ge tillräckligt med vatten för att mätta jorden minst 6 inches under ytan. Citrusträd gynnas inte av mer frekventerar, grunda vattning sessioner.

Salthalt

Hög salthalt i citrus smutsar förseningar eller eliminerar citrus blommar. Testa salthalterna med en analys av jord om träd inte blomma eller citrus bladen slå en brons färg. Läcka ut salthalt från marken, både i marken och i containrar, genom mättar jord med låg salthalt vatten. Om din grundvatten är hög i saltlösning koncentrationer, hämta vatten i regn fat under regnperioden och använda detta för att läcka ut citrus jordar under den torra säsongen. I behållare, ska vatten köras från botten av behållaren i flera minuter. För att läcka ut jord runt citrus planterade i marken, vatten i området kring trädet tills marken nedan rotzonen är mättat. Utföra en andra analys av jord för att säkerställa salthalterna är på rekommenderade nivåer för storlek och ålder av trädet.