Varför min Central luftkonditionering slutar att fungera när det blir varmt?

Ett antal faktorer kan leda till en central luftkonditionering upphör att fungera när det blir varmt. Minska ner fältet av potentiella frågor kräver förståelse hur en luftkonditionering fungerar tillsammans med vissa kunskaper i gemensamma villkor och deras korrigeringar. Innan du ringer ett servicecenter, finns det några frågor du kan kontrollera själv.

Hur en luftkonditionering fungerar

En luftkonditioneringen fungerar genom att dra i inomhusluften och blåser det över kall koppar spolar fylld med köldmedium gas. Denna gas absorberar värmen i luften och pumpas sedan utanför hemmet där värmen avyttras. Förutom att absorbera värme, spolarna också svettas kondens i luften. Eftersom kondens samlas på spolarna, det rinner ut i ett kondensat pan och också dumpas utanför hemmet. På detta sätt fungerar luftkonditioneringsapparater som avfuktare.

Kondensation Overflow

Om kondens pannan inte dränerar ordentligt, kan det spill och orsaka allvarliga vattenskador till din lufthanteringsdonet och det omgivande området. På grund av detta faktum har många luftkonditioneringar overflow sensorer som avstängning av luftkonditioneringen när det finns en täppa. En särskilt varm dag, din luftkonditionering kan vara att ta bort mer fukt från luften, och pannan kondens kan vara överfyllda och snubbla sensorn. Rengör din kondensat pan, och säkerställa det dränerar ordentligt.

Kondensorn luftflöde

Kondensatorn på en luftkonditionering är del av enheten som ligger utanför ditt hem. Det är i huvudsak en stor bunt med koppar spolar med en fläkt i centrera, som är där luftkonditioneringen avyttrar värme absorberas från inne i hemmet. Kondensorn kräver tillräckligt luftflöde att utbyta värme och förhindra överhettning under varma dagar. Se till att kylaren inte igensatta med löv eller annars hindras eller blockeras av stängsel eller buskar.

Låga kylvätska

Låga kylvätska kan orsaka en luftkonditionering att köra mindre effektivt. Under varma dagar, kan denna fråga manifestera sig i ett alltför varma hus och en långvarig luftkonditioneringen. Granska manualen för din luftkonditionering; de flesta enheter har en liten bubbla fönster som anger kylvätskenivån. Om visar sig vara låg, har ett auktoriserat servicecenter för din särskilda märke av luftkonditioneringen ladda din enhet.