Varför måste jag ha ett tak inspektion?

Taket inspektioner är oerhört vanligt med ett köp. Långivaren emissionsgarantier lånet vill se till att du har tillräckliga resurser och att hemmet är i beboeligt skick. Som en del av inspektionen utvärderas el, VVS och befintliga liv av taket. Men inte alla lån förväntar oss samma undersökning när det gäller takläggning krav. Veta vad som väntar med egenskapen inspektioner är till stor del på din utbildning när det gäller låneprodukter.

FHA och VA lån

Federal Housing Administration och Veterans Affairs lån är sticklers när det gäller taket inspektioner och omfattande egendom inspektioner. Inspektörerna rapporterar direkt till lån underwriter avseende fastigheten allmänna skick. Om fastigheten inte uppfyller kraven för FHA eller VA-stödda lån, investerarna kommer inte att godkänna köpet och köparen kan inte köpa huset om inte felen repareras. Både FHA och VA håller ståndaktiga att ett tak måste visas fria från skador och har minst två års användbar livstid på den innan som kräver reparation eller utbyte. Beslutsamhetarna är tillverkade av certifierade egendom inspektörer anställts för att skydda intressera av långivaren.

Konventionella lån

Konventionella lån kanske inte alltid kräver en tak inspektion. Eftersom de flesta konventionella lån kräver en 10 till 20% handpenning, reduceras Långivarens risk att förlora sin investering i fastigheten jämfört med ingen handpenning eller en låg handpenning för FHA och VA lån. I dessa fall har långivare inte stränga egendom inspektion standarder. Detta kan dock ändras från en långivare till en annan. Innan du ansöker om en inteckning, bör en köpare undersöka fastigheten inspektion standarder specifika för hans Långivarens krav om han känner taket kan utgöra ett påstående.

Tak reparation

Tak reparation är ett dyrt. Långivare förstår detta. Således anta de rigorösa tak inspektion standarder i fråga om bostadslån. De gör detta till stor del eftersom när en husägare betalar enorma summor pengar i reparationer, det kan äventyra hennes förmåga att göra lägliga inteckning betalningar. Långivarna vill inte riskera en eventuell utestängning grund av en köparens bristande ekonomiska resurser. Således, taket inspektioner är nödvändiga. Detta är också ett mervärde på köparen, spara hennes pengar i det långa loppet med dyra tak reparationer.

Undantag

Det finns undantag från kravet på tak inspektion om köper ett hem i kontanter. Ett kontant inköp förnekar behovet av ett lån emissionsgarantier företaget för att granska pappersarbete, eftersom det finns inga lån, vilket eliminerar kravet på tak inspektion alldeles. Men inspektera ett hem innan köp är fortfarande relevant, och cash köpare bör överväga att anlita en hem inspektör att göra detta.