Varför lämnar min diskmaskin insättningar?

Varför lämnar min diskmaskin insättningar?

Diskmaskin är i huvudsak en robot som gör arbete människor inte vill göra. Kan rengöring rätter till en mycket högre nivå av sterilitet än mänskligt möjligt, dessa vardagliga produkter kommer att ge ofullkomliga resultat om förhållanden inom deras system inte upp till par, inklusive hårt vatten, tvättmedel och filtersystemet.

Hårt vatten

Hårt vatten avser innehållet av mineraler som finns i kranvattnet. Ju högre mineralhalt, ju hårdare vattnet. Hårt vatten är okej att dricka, har det en tendens att lämna bakom vita mineral fläckar på glas. Hem vattenmjukgörare minska mineralhalt i kranvatten men har en negativ inverkan på miljön genom att släppa salt in i avloppssystem behandling och är förbjudna i många samhällen. Vatten-mjukgörande företag installerar mjukgörande tankar som kan bytas ut varje månad, som ger mjukt vatten till hela hemmet. Även denna åtgärd kommer att stoppa maträtt spotting, är det inte mest ekonomiska botemedel för problemet.

Fosfater

Fosfater, som har varit en stapelvara i tvättmedel i år, har kommit i blåsväder på grund av deras länk till att främja algtillväxt i sjöar och reservoarer. Med detta hot marina livet, har användningen av fosfater förkortats avsevärt till glädje för miljövänner och bestörtning av diskmaskin tillverkare. Fosfater fungerar genom att avbryta mat och smuts partiklar i vatten så de inte klarar av att följa rätter och glasögon. Där fosfat nivåer var en gång på 8,5 procent, är nuvarande nivåer ofta runt.05 procent. Hitta ett rengöringsmedel med högsta nivå av fosfat kan ofta hjälpa lösa Tubkikare frågor.

Tvättmedel

Diskmaskin tvättmedel är utformad för att rena, men alltför mycket av det kan vara svårt att skölja bort och lämnar en HINNAKTIG rester. Kombination med mjukt vatten, kan tvättmedel användas på betydligt lägre nivåer. Börjar med att fylla halvvägs sedan köra systemet tvättmedelsfacket. Fortsätta att öka tvättmedel i små mängder över de nästa några tvättar tills fläckarna tillbaka sedan gå tillbaka till den sista mätningen. Argumentet av pulver kontra flytande tvättmedel tenderar att vara ens, med pulver som ofta innehåller mer enzymer för rengöring utan vätska gör ett bättre jobb av att upplösa.

Filtrering

DISKMASKINER har ett filter som sitter på undersidan av enheten, ofta i det baksida hörnet. Rengöringsmedel och matrester kan täppa filtret, som kommer att kraftigt minska maskinens förmåga att fungera. Ta bort och rengör filtret med vit vinäger. En gång rengöra, ersätta det i maskinen sedan lägga till en kopp ättika i handfatet. Köra diskmaskinen utan rätter, stoppa den strax före torkning cykeln. Öppna dörren, låt det inre att kyla ner och sedan torka på insidan av maskinen med en ren trasa.

Huskurer

Spotting, även känd som skalning eller lime skala, kan åtgärdas med natriumcitrat. Annars känd som citronsyra eller surt salt, är billigt tillsatsen den aktiva ingrediensen i kommersiella produkter säljs för att stoppa spotting och filmning. Starkare än vinäger, citron syra kan köpas i sin renaste form som livsmedelstillsats, eller du kan prova ett paket med osötad pulveriserad lemonad, att lägga till ditt vanliga tvättmedel.