Varför inte min Trumpet Creeper blommor?

Varför inte min Trumpet Creeper blommor?

Mörk-gröna blad täcka den spretande eller klättrande stjälkar på woody vinstockar kallas trumpet creepers eller trumpet vinstockar. Som hör till släktet har, de är oftast lövträd på vintern, men kan förbli semievergreen i milt klimat. Tubulär blomma kluster, vanligtvis i en orange till röd ton, inträffa under sommarens hetta. De amerikanska arterna (har radicans) är en aggressiv, weedy växt. De asiatiska arterna (C. grandiflora) har större blommor och är inte lika glupsk. Hybrid mellan dessa två arter kallas C. x tagliabuana. Brist på blommor på någon trumpet creeper kan tillskrivas odlingsförhållanden.

Klimathänsyn

Den amerikanska inhemska trumpet creeper växer bäst i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 5b genom 9a, även om det överlever i zoner 4 och 5a. Alltför kalla vintrar eller knastertorr jordar på sommaren, särskilt i varma torra regioner, orsaka växterna dör tillbaka och växa så kraftfullt. Växter som föryngra från rötterna varje vår förbruka många resurser att göra blad att sluta rotsystem och sedan växa mer stjälkar och blad. Det kanske inte finns tillräckligt med tid i frostfritt växtsäsongen för dem att vara frisk nog för blomma produktion.

Ljus behöver

Om din trumpet creeper är frisk och inte kämpa med överdriven vintern kall eller torka, utvärdera hur mycket solljus som växten erhåller. Trumpet creepers är sun-älskande vinstockar och blommar bättre om emot mer än 10 timmars solljus dagligen under sommaren. Växterna tål halvskugga, men förväntar mig försenad blomning eller minskas nummer.

Markkvalitet

Trumpet creepers tolerera och trivs i en array av jordtyper. Så länge jorden innehåller vissa fertilitet och är fuktig men inte blöt eller torr under långa perioder, växer anläggningen väl. Undvik starkt alkaliska jordar. Gödsla en trumpet creeper vinstockar är inte alltid nödvändigt, men är till nytta i sandiga jordar. Gödselmedel produkter alltför rik på kväve leder till leafier stem tillväxt på bekostnad av blomma produktion. Detta händer om en trumpet ranka ligger intill en gräsmatta och använder dessa gödselmedel näringsämnen, som är mycket höga i kväve.

Säsongsbetonade Timing

Blommorna utvecklas på trumpet creeper vinrankorna ny stem tillväxt. Undvika beskärning växterna förbi slutet av våren, så som tar bort vävnad som producerar blommar senare. Trimma vandrande stjälkar som behövs, men inte blir alltför nitiska i beskärning utom på vårvintern när anläggningen är vilande. Trimma underhåll kan också uppstå efter blomning ändar. Trumpet creeper vinstockar blomma i mitten av-till sen sommaren. Blommorna kommer i juni eller juli i södra USA, men blommande uppträda inte förrän juli eller augusti längre norrut eller på högre höjder. En ovanligt kall eller molnig sommar minskar blommande kan försena det i början av September.