Varför inte mat håller sig till en Nonstick stekpanna?

Varför inte mat håller sig till en Nonstick stekpanna?

Nonstick köksredskap är belagd med polytetrafluoreten (PTFE) harts, en klass av paraffin polymerer som har vissa eller alla av vätena ersättas med fluor. Kådan upptäcktes 1938 av Roy J. Plunkett medan du arbetar på ett annat projekt på DuPonts Jackson Laboratory i New Jersey. Vaxartad, vita Polytetrafluoreten gavs registrerade varumärket "Teflon" 1945. PTFE har en extremt låg friktionskoefficient, vilket gör ytor belagda med det praktiskt taget nonstick.

Andra PTFE egenskaper

PTFE är extremt slitstark och därför kunna klara det dagliga slitage som cookwear utsätts. Ämnet har en hög smältpunkt och klarar värme utan att röka eller bryta. PTFE är också kemiskt inert och innehåller inga ytterligare stabilisatorer, smörjmedel eller mjukgörare som kan migrera till livsmedel. PTFE påverkas inte av ultraviolett ljus och tål långvarig exponering till matlagning oljor och nedsänkning i vatten.

Traditionella beläggningsprocessen

För att följa PTFE köksredskap, är en klibbig molekyl till nonstick PTFE molekylen. Den potten eller pan är blästrat med grus att främja vidhäftning och besprutas med en kladdig primer Rock, midcoat och täckfärg av PTFE. Lite färg och glimmer skapar en mörkare yta med en touch av glimmer. Skiktad ytan sedan bakas för att slutföra beläggningsprocessen.

Icke-mekaniska beläggning

I den nya generationen av nonstick köksredskap, som pan bakar, klibbiga molekyler i primer pälsen sjunka och låsa kemiskt sig till icke-gritted aluminium. De övre nivåerna smälter samman bättre och bilda en ännu tuffare nonstick stekpanna. Varje skikt i en nonstick kastrull är bara en en-tusendelar av en tum tjock, så att beläggningar måste vara tuff. Alla molekyler som är slitna från ytan är helt inert så intas PTFE passerar genom kroppen utan konsekvenser.

Säkerhetsöverväganden

PFTE produceras för andra, icke-mat-relaterade industrier såsom kemisk bearbetning, petrokemi och elektronik kan innehåller syra perfluoroktansyra (PFOA), en kemikalie som används som ett processhjälpmedel. Nonstick köksredskap och andra produkter som gör kontakt med mat, dock görs med virgin PFTE och innehåller inga PFOA. Dupont ändå åtagit sig att avveckla PFOA 2015 som svar på konsumenternas oro och att minska halterna av PFOA och andra perfluorföreningar (PFC) förekommer i miljön.