Varför har regn-pip?

Varför har regn-pip?

Regn pipar kram hörnen av ett hus, kanalisera vatten från taket till kärl eller delar av gården som får regelbundet översvämmas. De behöver målning, rensa, återförsluta och andra underhåll, och är inte alltid den mest attraktiva inslaget i yttre. Men är regn pipar värt besväret, för en mängd skäl som kommer att spara pengar och ge dig en "grönare" hem.

Setup

Regn pipar är kopplade till taket rännor som samlar in regn och snö smälter längs kanten av taket och kanalisera det till pipar. Vattnet--- och allt bärs av den, inklusive löv, smuts och annat som är lös på taket---häller ner pipen och från huset. Det är idén, ändå. I de flesta delar av USA är rännor och regn pipar viktigt. Vatten kanaler hålla regn från flying bort taket och stänk över människor som försöker få i eller utanför sina portar. Vatten presenningen eller stänk av kanten av ett tak kommer att trumma in i blomman gränser, förstör dem, sparkar upp smuts på sidorna av bostäder och bära bort mulch och marken täcker.

House skydd

Utan ett system för regn hängrännor och stuprör utvecklar ett hus röta varhelst regn läcker bakom rangerbangård, i sprickor i täta och under bältros och måla. När vatten inte är riktad bort från ditt hem, kan det bära bort områden under taklinjen och urholka torv, orsakar dammar och leriga fördjupningar som ruin landskapsarkitektur. Poolade vatten och leriga fläckar resulterar så småningom i fuktig eller översvämmade källare när marken nära grunden för huset är blöt. Fundamentväggarna som sitter i våt mark kommer att slutligen bosätta sig och kunde dra bort från den huvudsakliga strukturen. En regn pip som leder vatten från huset förhindrar mycket allvarliga skador.

Regn fat

En lösning för att ta bort hotet om vattenskador till ett hem från regn är att köra regn pipen in i ett regn fat. Denna konfiguration har flera viktiga fördelar. Regn fat samlar vatten från pipen som annars skulle hamna i dagvatten och lokala bäckar, floder och sjöar. Storm avlopp system sätter in en hel del avfall i dessa organ av vatten från nederbörd som rinner längs gator och i kloakerna. Tunnorna gör dock mer än spara orörda vatten system. De sparar vatten för landskapsplanering och andra hushållsbruk. Staden i Bloomington, Indiana, uppskattar att 40 procent av hushållets vatten används för bevattning, tvätta bilar och toppning av pooler. Alla som vatten kan komma från en regn fat--- och det är gratis. En regn pip slutar i en 55-gallon trumma kan spara en husägare ungefärligt 1.300 gallon vatten under sommarmånaderna.

Regn kedjor

Regn pipar är utilitaristiskt, men ingen skulle hävda att de estetiskt arresterar. Det finns dock en version av ett regn pip som är både visuellt attraktiv och effektiv. Regn kedjor används ofta i Japan och blir allt vanligare i USA De hänger från rännor i hörnen av huset eller varhelst taket gör en vinkel. Regn bilder och virvlar ner kedjorna och in i ett handfat eller regn fat. Kedjorna kan vara del av en design som flyttar regnet till bevattning kanaler och iväg till gräsmatta eller trädgård. Kedjorna är fascinerande att titta på i ett skyfall. Koppar kedjor kommer vädret i ärg över tiden, så de är också diskret men snygg när de är torra. Ytterligare en fördel behöver du inte rengöra dem.