Varför gurkor Set frukt sedan ruttna?

Varför gurkor Set frukt sedan ruttna?

Gurkväxter som gurkor är mottagliga för ett antal virus och svampsjukdomar som kan avbryta produktionen av hälsosamma frukt när frukten är inställd. De flesta av dessa sjukdomar kommer att attackera stjälkar, blad och rötter, men två svampsjukdomar i synnerhet tenderar att attackera frukten innan resten av anläggningen.

Pythium bomull läcka

Pythium bomull läcka är en svampsjukdom som kan angripa och orsaka cankers på stjälkar i våta säsonger, men de flesta vanligen angriper frukt först. Attack webbplatsen blir en paus på frukt yta där en insekt har angripit det eller där frukten vidrör marken, eller blossom slutet av frukten. Sjukdomen sprids från frukt till frukt på kontaktpunkt. Det första tecknen på denna sjukdom är en mörkt grön mosig fläck på frukt, ofta slutet blossom, som snabbt sprider sig och kan bli täckt av en vit bomull-liknande form.

Magen röta

Magen ruttna är en jord-levande svampsjukdom som angriper frukt i kontakt med marken. Dess första symtom är brunaktig-gula fläckar i ung frukt och blöta, mörka bruna fläckar på vuxna frukt, oftast där frukten vidrör marken. Denna sjukdom utvecklar snabbt och kan förstöra frukten inom 24 timmar efter avtalsslutande svampen.

Anthracnose

Anthracnos är en vanlig svamp sjukdom i vissa områden, men endast sker särskilt sårbara sorter. Sjunkna rosa-korrigeringsfiler spore kluster visas på frukt. Sporer kan leva i två år utan en värd och kan överföras av frön och insekter.

Andra sjukdomar

Skorv är en annan svampsjukdom som identifierats av grå, deprimerad fläckar på frukt, men den är begränsad till bergsområden och särskilda sorter. Svart röta, eller gummy stem gissel, är också en svampsjukdom som kan ruttna gurkor men är oftare en sjukdom som angriper bladen. Det kommer bara skada frukt i ett senare skede. Det identifieras cirkulär bruna fläckar med sprickor som sekret en klibbig substans. Bakteriell plats, eller kantiga blad plats, är också främst en sjukdom av växten men kan infektera frukten i sällsynta fall.

Förebyggande och behandling

Alla gurkor är känsliga för fukt och våta säsonger kan behöva kemiska behandlingar. Anthracnos är svårt att bli av, eftersom den kan överleva i jorden i två år utan en värd. Förebyggande behandlingar inkluderar stänga de översta 4 inches av smutsa fullständigt under, att skapa bra dränering och avstånd växter så det är bra luftflöde. I hemmet trädgården tillåter trellising luften att flöda och hålla växten torr. Rotera grödor så gurka växter inte kommer bli föremål för svampsjukdomar från en tidigare skörd och förstöra självsådda plantor, som kan bära sjukdom.