Varför gör min Pool Pump ett surrande ljud?

Pumpar är en av de dyrare komponenterna i en swimmingpool filtreringssystem. När de arbetar, poolen är ren och blad gratis, men när pool pumpar börjar gå dåligt, de kan vara en källa till allvarliga försämringen. En brummande pool pump är ett ohälsosamt pool pump. Sorlet anger att motorn inte kunde vända. Utan en väl fungerande motor göra pumpen inte sitt jobb. Sorlet följs ofta av en fullständig avstängning av pumpen på grund av överhettning.

Impeller

Smuts eller annat skräp kan störning motor pumphjulet. Om du inte kan Vrid löphjulet för hand--efter koppla pumpen från strömkällan--måste hitta källan till sylt och ta bort den. En fastnat pumphjulet är en av de enklare pump fixar.

Elektriska

Om spänningen till pumpens motor är för låg – startar ofta orsakas av otillräcklig ledningar – pumpen inte. Om du försöker köra en 220-volts motor på en 110-volts elektriska kommer pumpen bara mummel.

Kondensator

Pool pumpens start kondensator-en ganska billig del som fungerar lite som en back-up batteri-kan vara felaktig. Om kondensatorn läcker olja eller är dammas med vita rester det har gått dåligt och kommer att behöva ersättas.

Kullager

Smörjmedel, eller fett, i pool pumpmotorn kan förskjutas av vatten genom en läcka i axeltätningen, vilket gör att bäringen till slipa mot varandra. Detta kan skapa en skrikande eller surrande ljud.