Varför ett växthus behöver en ventil?

Varför ett växthus behöver en ventil?

Ett växthus utan några ventiler kan ha samma effekt som ett förstoringsglas i solljuset på dina växter. Helt enkelt öppna en dörr eller ett fönster i växthuset är inte tillräckligt för välmående växter. Ventilerna mer än låt värme fly. Ordentlig ventilation gör att optimal klimatkontroll så att du kan använda ditt växthus året runt.

Temperaturkontroll

Solen skiner på växthusgaser utsidan är förstärkt för att värma inre. Medan denna effekt håller växthuset varm under dagtid svalare väder och nätter, kan det skada växter under soliga varma dagar. Ventilerna kan den varmare luften att fly och svalare utanför luft att komma in. Genom att noggrant övervaka växthusgaser temperaturen, kan ventiler justeras för att hålla växterna inom sina komfortzoner.

Gasutbyte

Växter "andas" koldioxid och "andas ut" syre. Ventilerna kan gaserna att fritt utbyta, uppfriskande nivån av koldioxid inne i växthuset. Utan denna luftväxling, kan växter kväva.

Fuktstyrning

I vintermånaderna orsakar den kalla luften på utsidan kondens att bygga upp på insidan. Medan vissa fuktighet är en nödvändighet i ett växthus, för mycket kan leda till sjukdom och ohälsosamma växter. Taket skorstenar är särskilt skickliga på att minska luftfuktighet utan att låta ett överskott av kall luft inuti.

Luftcirkulation

Placering av ventiler kontroll och direkt luftflöde i växthuset. Utan hänsyn till omsättning, kan växthus ha varma och svala områden tillsammans med den motsvarande förändringen i luftfuktighet. Bra ventilation jämnar ut de inre temperatur och luftfuktighet nivåerna.

Ventilerna bör placeras diagonalt över växthuset, med en högt upp och en ner lågt. Taket ventilerna ger utmärkt ventilation men behöver kompletteras med sidan ventilationskanaler. Öppna upp växthusgaser dörren fungerar som ventilation när utomhustemperaturer är inom en säker för växterna.

Tillägget University of Massachusetts i Amherst rekommenderar för att uppnå optimal vent storlekar, sidovägg Kloakområdet att 15 procent till 20 procent av de växthusgaser golvyta.

Ventiler med extra fläktar kan snabbare luftväxling, uppmuntra svalare temperaturer under varma sommarmånaderna.

Typer

Ventilerna kan variera från vev-öppna fönstret ventilerna i glaspaneler, rullande upp sidorna av vinyl växthus. Taket skorstenar är en standard på de flesta modeller och inkluderar DROPP kanaler för att styra kondens. Fans kan läggas till för att ytterligare kyla under varma sommarmånaderna; värmare arbetar med vent fans att cirkulera varm luft under sträng kyla att utöka användbarheten. Bra ventilation är ett måste för växter att växa och frodas.