Varför en Leyland Cypress vänder brun på vintern i nordost?

Varför en Leyland Cypress vänder brun på vintern i nordost?

Leyland cypress träd är steril hybrider som sprids av rotade sticklingar. Trädet upptäcktes ursprungligen som en oavsiktlig hybrid i södra Wales 1888, korsning mellan en Monterey cypress (Cupressus macrocarpa) och en Alaskan ceder (Chamaecyparis nootkatensis).

Beskrivning

Leyland cypress träd varierar i utseende beroende på träden de föds upp från. Bladen är mörkgröna till grå, ordnat på oregelbundna, platt plan, med delikat bark. De växer till ca 11 1/2 fot.

Habitat

Leyland cypress förekommer inte naturligt, och så har inte en livsmiljö. Det har varit framgångsrikt odlat i England, Australien, Nya Zeeland, Kalifornien och sydöstra USA.

Cercospora nål Blight

Svamp Cercosporidium sequoiae orsakar Cercospora nål fördärv; nålar brunt på stammen, och sjukdomen sprider sig uppåt och utåt över trädet. Svampen kan styras med koppar-som innehåller fungicider.

Annosus rotröta

Annosus rotröta är en svamp som växer genom trädets rotsystem, även smittar i närheten träd genom roten kontakt. Svampen orsakar trädet att vända rödbruna. När infekterade, finns det inget botemedel.

Klimat

Leyland cypress är huvudsakligen framgångsrika i sydöstra USA. När planterade i nordost, Leyland cypress bli brun om temperaturen sjunker under noll grader Fahrenheit.