Varför är persikorna falla av min persiko träd?

Persikoträd tillhör samma släkte som körsbär, mandel och plommonträd, Rosaceae prunus. Enligt Roger Phillips är alla medlemmar av släktet insekt-pollineras, sten fruktträd. Men ofta kulturellt samband i USA, med den amerikanska södern, Georgia peach, är persiko träd faktiskt hemma i Kina. Persikor var en symbol för fertilitet att den antika kinesiska, och även i dag en kinesisk kvinna kan bära blommande persikoträdens i sitt bröllop bukett.

Odling svårigheter

Persikor är en svår gröda och kräver en hel del uppmärksamhet från sina odlare. Enligt odlarna på Appleby gårdar är persikoträd mycket mottagliga för blights, ringröta, mjöldagg och en massa av svampinfektioner och insekt problem som kan orsaka frukt att släppa från trädet förtidigt. De hävdar också att persikor är extremt känslig för temperaturvariationer och har specifika vatten krav, säger persiko träd / nektarin träd.

Sol och skydd

Plantera din persiko träd i full sol. Odlarna på Appleby gårdar rekommenderar att du kontrollerar du planterar din persiko träd i ett område som har bra luftflöde men skyddas från enorma vindbyar. Byig vind kan skada dina blommor och orsaka omogen frukt falla från trädet.

Temperaturen

Persikoträd tål temperaturer så kallt som-30 grader C, enligt Roger Phillips. Tyvärr, exponering för kyla medan persikoträd blommar kan minska din persika gröda. Temperaturer under-15 grader C kan döda persika blommor och leda till en dålig skörd och omogen frukt faller från träden, enligt odlarna på Appleby gårdar. Om dina träd blommar och temperaturerna sjunker, försök täcka dem med utsäde trasa för att minska effekten av kyla på blommorna.

Vatten

Persikoträd är särskilt om vatten. Även om de trivs på en konstant tillförsel av vatten, insistera odlarna på Appleby gårdar och trädgårdsodlare Peter Jerie att persikoträd inte gillar deras rötter att vara blöt. DROPP bevattningssystem, som kan upprätthålla en regelbunden vattning schema och leverans, är ett bra sätt att ta hand om din persiko träd behov. Lite vatten är en vanlig orsak till omogen frukt faller från träden.

Vård

Många svampar och insekter infestationer kan orsaka frukt falla tidigt från ditt träd. Tyvärr, persikor är mycket mottagliga för dessa plights och kräver en konstant vård regim. Johnson plantskola föreslår att i den sena hösten du tillämpa en kalk och svavel fungicid; eftersom blomningarna är svullnad men inte ännu öppen, att du använder en frukt träd spray; medan ditt träd blommande, att du använder en annan fungicid; När den blomma kronblad faller, att du använder frukt träd spray igen; och sedan att du tillämpa frukt träd spray varannan vecka till skörd, enligt Spray schema. Belöningen för en saftiga persika gör allt arbete värt besväret.

Beskärning

En annan viktig förklaring för persikor som faller av trädet tidigt är relaterad till beskärning. Enligt odlarna på Appleby gårdar, endast ett-åriga grenar bära frukt, och persikoträd måste beskäras regelbundet. Äldre grenar producera ohälsosamma frukt eller någon frukt alls. Beskärning av tar bort döda grenar och öppnar trädkronorna för att försäkra lämplig ljusfördelning till alla armar och ben. Unga, fruktbärande grenar som inte får tillräckligt med ljus ofta producera frukt som droppar före förfallodagen. Beskärning också, enligt tillägget Virginia kooperativ, balanserar gröda belastning och minskar behovet av hand gallring senare under säsongen.